Trump inviterer Obamas halvbror til valgkampduell

President Barack Obamas halvbror Malik blir å finne i salen som Trumps gjest under den tredje og siste debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump onsdag kveld.

Publisert Publisert

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump ser fram til å ha Malik Obama, president Barack Obamas halvbror, i salen når han møter Hillary Clinton til den siste presidentduellen onsdag kveld amerikansk tid. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg gleder meg til å høre på debatten. Trump kan gjøre USA stort igjen, sier Malik Obama til New York Post. Han er enig med Trump i at mediene favoriserer Clinton og blåser av anklager fra kvinner om at Trump skal ha trakassert dem seksuelt.

– Jeg tror dem ikke, hvorfor har de ikke stått frem før?, spør han.

– Jeg ser veldig frem til å treffe og være sammen med Malik, sier Donald Trump, og legger til at Malik forstår dette langt bedre enn sin bror, president Barack Obama.

Malik Obama er født i Kenya, der han delvis bor, men han har vokst opp i USA og er registrert til å stemme i Maryland. Malik er tre år eldre enn Barack. De har samme far, men forskjellig mor.

Da Malik stilte til guvernørvalg i Kenya i 2013 brukte han brorens slagord fra den amerikanske valgkampen i 2008, «forandring», men det imponerte ikke kenyanerne, som ga han kun 694 av 55.000 mulige stemmer.

Publisert