Nå stenges Gran Canarias vakreste vei permanent

— Kan sammenlignes med de verste veiene på Vestlandet.

HÅRNÅLSVINGER: Kystveien vest på Kanariøyene går i svingete fjellandskap. Rasfaren har alltid vært stor og flere ras har gått i årenes løp. Nå stenges den populære turistveien for godt, skriver Canariajournalen.
  • Camilla Flaatten
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Veistrekningen mellom Andén Verde og La Aldea de San Nicholas langs GC-200 på Gran Canarias vestkyst ble denne uken stengt permanent, ifølge Canariajournalen.

Jordskred langs strekningen er en del av årsaken til at strekningen stenges. Sannsynligheten for at det kommer til å gå nye ras er 100 prosent, og myndighetene anser veien for såpass farlig at den mest sannsynlig aldri vil åpnes igjen.

På reisenettstedet Tripadvisor roses veien opp i skyene av turister: «Jeg har aldri opplevd en slik vei før», «Meget vakker utsikt» og «majestetisk » er noen av ordene.

«365 svingers-veien»

Ifølge Canariajournalen ønsket flere av innbyggerne og turister på øya at veien skulle sikres og restaureres, da den går i et landskap med flott utsikt. Men en ny motorvei med flere tunneler er under bygging på strekning.

Veien, som strekker seg fra Mogán og vestover, blir kalt «365 svingers-veien» og ble innviet i 1939. Tusenvis av turister og fastboende har nytt utsikten fra veien i årenes løp, men på grunn av hårnålsvinger og rasfare har den også krevd flere menneskeliv. På 77 år har 66 personer mistet livet her.

Ja, vi elsker Karibia:

Les også

Denne karibiske øya er blitt ganske enkel å nå for nordmenn

HÅRNÅLSVINGER: Kystveien vest på Kanariøyene går i svingete fjellandskap. Rasfaren har alltid vært stor og flere ras har gått i årenes løp. Nå stenges den populære turistveien for godt, skriver Canariajournalen.

Sammenlignes med vestlandsveierRedaktør Hugo Ryvik i Canariajournalen sier han har kjørt veien mange ganger i årenes løp.

— Jeg har selv kjørte den noen ganger, og har kjørt mye på de verste veiene på Vestlandet i Norge – denne er minst like ille, med flere smale, krappe svinger enn andre veier jeg har kjørt, sier Ryvik.

Her kan du lese mer om en av Norges vakreste veier:

Les også

Prosjektet har vart i syv år - nå åpner «Norges vakreste vei»

Han har fått tilbakemeldinger på saken det siste døgnet.

— Mange nordmenn har kjørt denne veien opp gjennom årene, og de fleste opplever den som svært farlig sammenlignet med norske veier, og svimlende vakker. Tilbakemeldinger som kommer på Facebook tyder på at en hel del nordmenn syns det er trist, men nødvendig at den stenges. Noen ønsker også at veien skal bevares, sier han.

Lyst på bilferie?

Les også

Her er syv kjøretips på vakre veier i Norge 

BRATT: Strekningen mellom Andén Verde og La Aldea går i tidvis stupbratte områder langs kysten. Nå er veien stengt permanent, og ny motorvei kommer mot slutten av året.

Ikke i den «norske» delen

Reisearrangøren Ving har sendt nordmenn til Kanariøyene i årevis, men kjenner ikke til at deres gjester har brukt veien.

— Denne veien ligger på vestkysten av Gran Canaria, og her er det nok ikke så mange av gjestene våre som kjører i løpet av ferien sin. Jeg har faktisk aldri vært der, og er heller ikke kjent med at nordmenn har vært involvert i ulykker her, sier kommunikasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Nordmenn flest ferierer rundt Puerto Rico-området, Las Palmas og Maspalomas.

Drømmer du om sol og varme?

Les også

Her får du mest sol for pengene i høst

Lyst på sol og varme? Vi lover du får reiselyst av disse sakene:

Publisert
  1. Kanariøyene
  2. Reise

Les mer om dette temaet

  1. Du kan oppleve strandparadiset for 10.000 kroner

  2. Lonely Planet: Her er de ti beste landene i 2017

  3. Det er sjeldent et reisemål lever opp til sitt rykte

  4. De fem fineste strendene langs Algarvekysten

  5. Stor kåring: Her er verdens beste strender – og en av dem ligger i Europa

  6. Britisk avis: 50 eventyrlige reiser du må ta i livet

BT anbefaler

De har tre små barn, to jobber og en bar. – Dette gjør vi for gøy.

Paret hadde drømt om å åpne bar i årevis. Med tre små barn tok de steget. Så kom skjenkestoppen.