Sorgtungt farvel med omkomne fotballspillere i Brasil

Det regnet tett da 100.000 mennesker samlet seg i Chapecó sør i Brasil for å ta en vond avskjed med fotballspillerne, trenerne og andre som mistet livet i flyulykken i Colombia nylig.

Publisert Publisert

TAR FARVEL: Slektninger av Everton Kempes, som døde i flyulykken i Colombia tidligere i uken. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I alt 71 personer omkom, 51 av dem var på ett eller annet vis knyttet til fotballaget Chapecoense Real, som hadde opplevd sin mest suksessrike sesong noensinne inntil flyulykken utslettet nesten hele laget.

Rundt 20.000 mennesker deltok på seremonien som ble holdt på lagets hjemmestadion, og mange flere samlet seg utenfor. Det er anslått at halvparten av byens 210.000 innbyggere hadde kommet for å ta farvel.

Kister på gressmatte

Mange av dem sto langs veien da kistene ble fraktet fra flyplassen til stadionet, som var dekorert med hundrevis av bannere, flagg og plakater, skrevet på engelsk, spansk og portugisisk. Kistene ble båret ut på gressmatten der spillerne tidligere i år har sikret seg så mange seire at de greide å kvalifisere seg til finalen i en Sør-Amerikas to viktigste fotballcuper.

I TÅRER: Militæret var til stede på Arena Conda i Chapecó i Brasil for å minnes de omkomne i flyulykken i Colombia i begynnelsen av uken. Foto: SCANPIX

Ivan Tozzo, fungerende leder i fotballklubben, snakket varmt om spillere og trenere og avsluttet sin tale med at «vi er alle chaponese».

– Ord blir tomme

Brasils president Michael Tener, som først vurderte å ikke komme i frykt for å bli utskjelt, var også til stede på seremonien sammen med Gianni Infantino, presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Dette er en tid for smerte og lidelse, ikke for å snakke. Ingen ord kan redusere lidelsen, sa Tener.

Laget var på vei til sin største kamp noensinne, finalen i Copa Sudamericana, da flyet gikk tomt for drivstoff og styrtet i fjellene utenfor den colombianske byen Medellin mandag.

MINNES FOTBALLHELTER: 20.000 mennesker var samlet på stadionet Arena Conda i Chapecó i Brasil lørdag for å minnes de omkomne i flyulykken i Colombia. Foto: SCANPIX

Publisert