Norge til Eurovision-finalen

Norge er videre fra semifinalen i Eurovision Song Contest. Dermed får Mørland & Debrah Scarlett framføre «A Monster Like Me» i finalen i Wien lørdag.

Kjetil Mørland og Debrah Scarlett med sangen «A Monster Like Me» under semifinalen i Eurovision Song Contest 2015 i Wiener Stadthalle torsdag kveld. Foto: Jessica Gow/ NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Dette var helt fantastisk. En uvirkelig følelse, sa Kjetil Mørland tilNRKrett etter at resultatet var klart.

– Uvirkelig øyeblikk

– Det var helt fantastisk å stå på den scenen. Det var et uvirkelig øyeblikk. Så mye kjærlighet og glede. Jeg er full av lykkerus akkurat nå, fortalte Debrah Scarlett.

Stian Malme, NRKs delegasjonsleder, har tro på den norske duoen i finalen.

– Vi er overlykkelige nå, man vet aldri hvordan det skal gå i Eurovision. Dette nummeret med Mørland & Debrah Scarlett i spissen har alle forutsetninger til å gå helt til topps i finalen på lørdag, sier Malme.

Også Sverige med

Også Sveriges Måns Zelmerlöw gikk videre med låta «Heroes». 28-åringen har deltatt i Melodifestivalen to ganger tidligere som artist.

De andre åtte som er blant de utvalgte landene fra torsdagens semifinale, er Litauen, Polen, Slovenia, Montenegro, Kypros, Aserbajdsjan og Israel.

Dermed ble det ikke finaleplass på Island og deres bidrag, Maria Ólafs og «Unbroken». I tirsdagens semifinale ble både Danmark og Finland slått ut.

De «fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania – er direkte kvalifisert til finalen. Det er også arrangørland og fjorårsvinner Østerrike, samt gjestedeltaker Australia.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg opplevde alle trafikk­læreres verste mareritt

Kjøreskolelærer Ann Helen Bjoarvik lå nesten en uke på sykehus med ribbeinsbrudd, sprukne tarmer og stabile brudd i rygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Direkte nå: Ikke behov for å stenge skoler eller barnehager

  2. Nå aksjonerer de på E39 i Åsane

  3. 63 nye smitta i Bergen: – Heilt opp til befolkninga om dei gjer det som skal til

  4. På vei til bønn oppdaget de Muhammed-karikaturer på Bergen moské

  5. Lite barn fikk i seg etsende væske: – Det var et helt forferdelig uhell

  6. Fant sykkel som ble stjålet to ganger