Politiet bekrefter at onsdagens utgave av satiremagasinet Charlie Hebdo kommer for salg i Norge.

Det melderNRK.

Etter det NRK erfarer, er det snakk om 200 eksemplarer av den første utgaven av satiremagasinet etter terrorangrepet.

Politiet er varslet om saken.

– Vi er kjent med at det skal komme blader, men har foreløpig ikke blitt spurt av Interpress, Narvesen eller Reitan om sikkerhetsvurderinger eller tiltak. Vi følger med og vil ta de henvendelser som kommer, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet til NRK.

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, kan foreløpig ikke bekrefte at magasinet kommer for salg også her i landet. Men det har vært stor interesse for utgivelsen.

– Vi har kartlagt mulighetene for å få magasinet til Norge på bakgrunn av etterspørsel fra kundene, sier kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik i Reitan Convenience til NTB.

Magasinet skal oversettes til 16 språk, og 300.000 eksemplarer skal etter planen eksporteres til 25 land, ifølge franskeRTL. Det er ikke kjent hvilket språk som vil bli valgt hvis det kommer for salg i Norge.

Presseforbundet koblet inn

Den norske ambassaden i Paris har fått flere henvendelser fra nordmenn som lurer på hvordan de skal få tak i bladet, skriverNettavisen. Ministerråd Inga Nyhamar sier ambassaden har satt den franske distributøren i med kontakt med Norsk Presseforbund.

Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, bekrefter dette overfor NTB.

Bladdistribusjon faller utenfor forbundets ordinære oppgaver, påpeker hun.

– Men vi kan ikke si «Je suis Charlie» og så ikke bidra til at Charlie kommer til å Norge. Det ville vært naturlig å vurdere å bidra hvis det hadde vært nødvendig, sier Stavrum.

Noe bidrag fra Norsk Presseforbund ser imidlertid ikke ut til å være nødvendig. Ifølge Stavrum ser Reitangruppen ut til å ha kontroll på saken.

Millionopplag

Den franske distributøren MLP meldte først at det ville bli trykket én million eksemplarer av onsdagens spesialutgave, men tallet ble mandag oppjustert til tre millioner på grunn av den enorme etterspørselen. Inntektene skal gå til magasinet og til ofrene.

Charlie Hebdo skal ha vært på konkursens rand før terrorangrepet, og opplaget har normalt ligget på 60.000 eksemplarer.

Mandag ble også forsiden til den nye utgaven publisert.

«Alt er tilgitt», lyder overskriften. Under ser man en tegning av profeten Muhammed som gråtende holder en plakat med teksten «Je suis Charlie» – «Jeg er Charlie».