Det opplyser regjeringskilder til The Guardian. Storbritannia vurderer også å sende overvåkingsfly til Nigeria for å bistå i arbeidet med å lokalisere de over 200 bortførte jentene.

Ulike alternativer for bistand til de nigerianske soldatene som strever med å finne jentene ble diskutert i den britiske regjeringens krisegruppe Cobra tirsdag.

Avskyelig

Storbritannias utenriksminister William Hague sa tirsdag at britene har tilbudt seg å hjelpe Nigeria. Men han ville ikke gå i detalj om hva slags hjelp det er snakk om.

— Vi tilbyr praktisk hjelp til å finne dem. Å bruke jenter som krigsbytte og terrorbytte, som Boko Haram gjør, er avskyelig, sa Hague.

Det er ventet at Nigeria onsdag vil gi detaljer til britene om hva slags assistanse landet vil ha i arbeidet med å frigi de bortførte jentene.

De britiske spesialsoldatene i Special Air Service (SAS) og Spesial Boat Service (SBS) blir jevnlig brukt i redningsaksjoner der britiske borgere er tatt til fange. Forrige gang SBS var i Nigeria var i 2012, da soldatene forsøkte å frigi en brite og en italiener. Men de to ble drept av de islamistiske kidnapperne straks redningsaksjonen startet.

Obama: - Alt vi kan

De nigerianske skolejentene mellom 16 og 18 år ble bortført for tre uker siden. Men først etter at Boko Haram-lederen i en video sa han ville selge jentene videre som slaver, har saken virkelig fått oppmerksomhet i USA. Nå lover president Barack Obama at USA vil stille opp for å hjelpe til med å finne dem.

— På kort sikt er vårt mål selvsagt å hjelpe det internasjonale samfunnet og den nigerianske regjeringen som et team for å hente tilbake de unge kvinnene, sa Obama i et intervju med NBC News tirsdag.

— På lengre sikt må vi også se på det bredere problemet. Hvordan organisasjoner som dette kan være så ødeleggende for folks liv, sier Obama, som kaller situasjonen hjerteskjærende.

USA sender et team bestående av militært personell og politifolk. De skal alle være eksperter på etterforskning av kidnappinger og forhandlinger med gisseltakere.

USA har en dronebase i nabolandet Niger, men Nigeria har til nå ikke tillatt amerikanerne å bruke droner i landets luftrom, skriver The Guardian.