Eksoplaneten, som ligger rundt 500 lysår fra vår egen høyst beboelige planet, går foreløpig under det prosaiske navnet Kepler-186f, til ære for Kepler-teleskopet som ble brukt av forskerne som fant planeten.

— Dette er et stort skritt på veien mot å finne en planet som ligner vår egen Jord, sier Paul Hertz, som leder astrofysikkdivisjonen i den amerikanske romorganisasjonen NASA.

Den beboelige sonen er en del av et solsystem som ikke er for varmt og ikke for kaldt. Aller viktigst er at det kan finnes vann - i væskeform - på planeter i sonen. Vann regnes som en avgjørende faktor som gjør liv mulig.

Science fiction-forfatter Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard, som deler den gledelige nyheten med tittelen «Jordklode nummer to funnet!», påpeker at en planet ikke nødvendigvis er beboelig selv om den befinner seg i en beboelig sone.

— Temperaturen på planeten avhenger sterkt av hva slags atmosfære planeten har.

Stjernen Kepler-186f kretser rundt er mindre enn solen, og midt på dagen skinner solen omtrent like sterkt som den gjør en time før solnedgang her på Jorden.