Fredag kveld ble tre personer pågrepet, mistenkt for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. En av dem er en 26-åring som ble alvorlig skadd da han ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet. Natt til lørdag ble ytterligere en person hentet inn til avhør.

Frifot

Men politiet tror at flere gjerningsmenn fortsatt befinner seg på frifot, og natt til lørdag ble det drevet intens spaning i blant annet Norsborg sør for Stockholm, der den skadde 26-åringen kommer fra.

— To av ranerne kom seg unna, sier en talsmann for politiet i Södertälje, som ligger like utenfor Stockholm.

Ranet skjedde ved 11.30-tiden fredag formiddag, da tre maskerte og bevæpnede menn gikk i en gullsmedbutikk i et kjøpesenter i sentrum av den svenske byen Södertälje. En fjerde person satt og ventet i en bil utenfor kjøpesenteret, ifølge øyenvitner.

Tre fluktbiler

Ifølge vitnene var en av ranerne i ferd med å kaste en bag med byttet inn i bilen da han plutselig hevet våpenet fordi politiet ankom stedet. Han skal ha skutt tre ganger før politiet besvarte ilden og traff ham i hodet.

De andre ranerne forsøkte forgjeves å få dratt ham inn i bilen før de kjørte fra stedet.

Ifølge politiet skal ranerne ha brukt tre fluktbiler, men hittil er bare to av dem funnet. En kilde sier til avisa Expressen at den ene er en sølvfarget Audi.

Samme ranere?

Ifølge Expressen jobber politiet ut fra en teori om at de samme ranerne har slått til to dager på rad.

En lignende bil som Audien ble brukt under et ransforsøk mot en verditransport i Stockholm torsdag. Det finnes også andre likheter mellom dette ransforsøket og Södertälje-ranet: I begge tilfellene var ranerne maskert og kledd i bygningsarbeiderklær, og i tillegg ble det begge gangene brukt fotangler, små spikerlignende gjenstander som strøs på bakken for å hindre noen i å følge etter fluktbilene.