Anthony Weiner i ny sexskandale

New York-borgermesterkandidat Anthony Weiner har igjen innrømmet uanstendige meldinger. Men denne gangen trekker han seg ikke.

Anthony Weiner og kona Huma Abedin ba velgerne om en ny sjanse, etter at nok en sexskandale er avslørt.
  • Helle Skjervold
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Anthony Weiner valgte sommeren 2011, etter mye frem og tilbake, å trekke seg som folkevalgt i Kongressen etter en rekke pinlige avsløringer. Det begynte med en feilpublisering på hans egen Twitter-konto.

Et nærbilde av en manns boxershortskledde underliv dukket opp på Weiners konto og ble ikke slettet raskt nok. Flere Twitter-brukere snappet opp bildet, og skandalen var et faktum.

Lenge hevdet det politiske stjerneskuddet, gift med Hillary Clintons mangeårige rådgiver Huma Abedin, at kontoen hans var blitt hacket og at han ikke hadde kjennskap til bildet.

Etter flere dagers intens press, måtte Weiner vedgå at bildet var av ham selv og at det var han som hadde ment å sende det som en privat melding til en ung kvinnelig Twitter-bruker.

Nye meldinger

Det hele endte med at Weiner trakk seg fra Kongressen, oppsøkte behandling og trakk seg tilbake fra offentligheten.

Men denne sommeren har han gjort storstilt politisk comeback og bedt om at velgerne gir ham en ny sjanse, skriver Aftenposten.

Da Weiner i mai i år lanserte sitt kandidatur til jobben som New Yorks neste borgermester publiserte han en video der han slo fast at «jeg har begått noen store feil, og jeg vet jeg har skuffet mange mennesker, men jeg har fått meg en tøff lærepenge».

Nå må den profilerte politikeren vedgå at han igjen har sendt uanstendige bilder og meldinger til en ung kvinne. Meldingen ble sendt nesten et år at han trakk seg fra Kongressen i fjor.

Ifølge den 23 år gamle kvinnen Weiner skal ha hatt det digitale forholdet med, varte deres forhold i et halvt år, og de kommuniserte både via telefon og internett.

Forholdet til den andre kvinnen skal ha pågått da People publiserte dette intervjuet med Weiner, i juli 2012. FAKSIMILE: PEOPLE MAGAZINE

Weiner har siden den første skandalen blitt far til sitt første barn. Forholdet til den andre kvinnen skal ha startet i perioden Weiner og Abedin stilte opp til et stort intervju i People Magazine. Weiner uttalte da at han nå «forsøkte å være den beste far og ektemann mulig».

På en pressekonferanse tirsdag måtte Weiner for andre gang be velgerne om å gi ham en ny sjanse. Han har ingen planer om å trekke seg som borgermesterkandidat, skriver Aftenposten.

Kona støtter Weiner

Weiner fastholder at dette er forhold han allerede har bedt om unnskylding for.

— Jeg sa at andre tekstmeldinger og bilder sannsynligvis ville komme ut, og i dag har de det ... Selv om noe av det som har kommet frem i dag er sant og noe ikke er sant, er det ingen tvil om at det jeg har gjort var galt. Denne oppførselen ligger nå bak meg, sa Weiner på pressekonferansen, ifølge Washington Post.

Kona Abedin var med på pressekonferansen og ga mannen sin fulle støtte. Hun er vanligvis mediesky, men valgte på pressekonferansen å si at paret har lagt hendelsen bak seg.

— Vårt ekteskap, som mange andres, har hatt sine oppturer og nedturer, sa Abedin.

Weiner ligger godt an til å bli demokratenes kandidat for å overta jobben etter New Yorks mangeårige og populære borgermester Michael Bloomberg. Weiner har siden mai langt på vei tatt igjen forhåndsfavoritt Christine Quinn.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Her må kapteinen rydde opp etter målfeiringen

  2. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  3. «Homofili er ikke ideologi – det er slik en er skapt»

  4. – Jeg har valgt dette livet. Det kommer kritikk når du ikke leverer.

  5. Mann hentet opp etter speedriding-ulykke i Voss

  6. – Det har aldri vært viktigere å gå med prideflagg i gaten