Det opplyste politisjef John Edwards i Oak Creek i Wisconsin da han møtte pressen søndag. Skytedramaet etterforskes som et tilfelle av «innenlandsk terrorisme», og lokale politifolk får bistand fra det føderale politiet FBI.

— Opplysningene vi har så langt, tyder på at det kun var én mann som skjøt, sa Edwards.

Vitner beskriver gjerningsmannen som en høy, skallet hvit mann, ifølge amerikanske medier. Tidligere kom det meldinger om at flere personer hadde deltatt i angrepet, men politiet konkluderte etter hvert med at dette ikke stemte.

Pårørende forteller om kvinner og barn som måtte gjemme seg i skap og toaletter da gjerningsmannen begynte å skyte inne i tempelet. Flere av de drepte skal ha vært i ferd med å tilberede et måltid i et kjøkken da de ble skutt.

Obama kondolerer

Angrepet på Sikh-tempelet skjedde bare to uker etter at tolv mennesker ble drept da en mann skjøt rundt seg i en kino i delstaten Colorado.

President Barack Obama kalte sikhene i USA en del av «den amerikanske familien» da han søndag uttrykte sin medfølelse med de etterlatte etter skyteepisoden i Oak Creek.

— I denne vanskelige tiden må folk i Oak Creek vite at det amerikanske folket har dem i sine tanker og nevner dem i sine bønner, sa Obama.

Gjerningsmannen skjøt og drepte seks mennesker i og utenfor tempelet før han selv ble drept av politiet.

Minst tre mennesker, blant dem en politimann, ble skadd. Sykehuset Froedtert i Milwaukee opplyser at tilstanden er kritiske for tre menn som er innlagt hos dem etter skyteepisoden.

- Tempelleder skadd

Ifølge lokalavisen Milwaukee Journal Sentinel er lederen for tempelet, Satwant Kaleka, en av de skadde.

Sikhismen er i utgangspunktet en indisk religion, og mannlige sikher har tradisjon for å bruke turban og å la skjegget gro. Det anslås at det bor over 500.000 sikher i USA.

Oak Creek ligger like sør for Milwaukee i Wisconsin. Skytingen skal ha startet rundt klokken 10.30 søndag morgen lokal tid.

oak1.jpg
REUTERS