I tillegg ble tre andre polititjenestemenn og en kvinne såret i skytingen, opplyser visepolitisjef Scott McCollum.

Skytingen ikke langt unna kjempeuniversitetet Texas A&M i byen College Station mandag like etter klokka 12 lokal tid. Byen ligger om lag 160 kilometer nordvest for Houston.

Barrikadert

Ifølge politiet begynte gjerningsmannen å skyte mot en polititjenestemann utenfor et hus et par kvartaler unna universitetet, som har nærmere 50.000 studenter.

Tjenestemannen tilkalte forsterkninger, og samtidig slo universitetet alarm på sine hjemmesider oppfordret studenter og ansatte til å holde seg unna området.

Gjerningsmannen skal ha barrikadert seg i huset, og et øyenvitne forteller til radiokanalen KHOU at det oppsto en flere minutter lang skuddveksling med politiet før han ble pågrepet.

Ifølge politiet ble gjerningsmannen såret i skuddvekslingen. CNN melder imidlertid at mannen ble drept, men dette var mandag kveld ikke bekreftet fra offisielt hold.

— Kaotisk

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor mannen begynte å fyre løs, sa McCollum på en pressekonferanse mandag.

— En situasjon som denne er svært kaotisk. Vi får inn masse informasjon og har forskjellige åsteder, sa McCollum, som også ba publikum om å være tålmodige.

— Vi prøver å forstå hvordan denne tragedien kunne skje, sier han.

Ifølge den lokale TV-stasjonen KBTX jobber politiet med å avklare om det er flere involverte.

Slo alarm

De siste årene har det vært flere alvorlige skyteepisoder ved amerikanske skoler og universiteter. Mandagens skyting skjedde bare noen uker etter at en collegestudent gikk amok på en kino i Denver og skjøt og drepte 12 personer.

Det er imidlertid uklart om mandagens skyting er relatert til universitetet.

Den siste måneden har USA blitt rammet av minst tre skyteepisoder.