— Vi vil ikke drepe sivile, men Hamas er en terroristorganisasjon som gjemmer seg bak menneskelige skjold, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i dag.

Han har beordret hæren til å forberede en betydelig utvidelse av bakkeangrepet i Gaza.

23 palestinere har blitt drept siden Israel rykket inn i Gaza i natt. Blant de døde er en fem-måneder-gammel baby ble drept av en tanks tidligere i dag i den sydlige byen Rafah.

En familie på fire omkom i et bombeangrep i den sydlige byen Khan Yunis.

Tre tenåringer drept

Tre palestinske tenåringer ble fredag formiddag drept på Gazastripen i et israelsk angrep, opplyser helsepersonell.

De tre ble drept nær Beit Hanun nord i Gaza, ifølge talsmann for nødetatene Ashraf al-Qudra.

Natt til fredag startet Israel den varslede bakke-offensiven mot Gazastripen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal 65.000 israelske soldater være med på angrepet, som støttes av fartøyer, stridsvogner, droner, fly og helikoptre.

Én israelsk soldat er rapportert drept, mens tre er såret.

Kaller inn flere soldater

18.000 nye reservister ble i natt kalt inn til tjeneste, melder det israelske forsvarsdepartementet.

Ifølge israelerne er målet med offensiven å ta kontroll over tunneler som Hamas bruker for å ta seg inn i Israel. Nattens angrep skal ifølge IDFs talsperson blant annet ha resultert i at 14 «nøytraliserte» terrorister og ni angrep på tunneler.

Den israelske regjeringens sikkerhetsråd godkjente bakkeoffensiven torsdag kveld. Det skjedde etter at et Hamas avviste et egyptisk våpenhvileforslag som Israel hadde godtatt, forklarte statsministerens kontor i en offisiell uttalelse.

Hamas advarer

Hamas, som har makten på Gazastripen, fordømte torsdag bakkeoffensiven som «dumdristig». Israel vil betale en høy pris, advarer talsmann Sami Abu Zuhri.

— Dette skremmer ikke Hamas' ledere eller det palestinske folk. Vi advarer Netanyahu mot de fryktelige konsekvensene, sier han.

Dødstallene stiger

Dødstallene i Gaza steg fredag til 260 på Gazastripen på den ellevte dagen etter at Israel innledet offensiven, ifølge AFP.

SKADET: En palestiner får behandling i akuttmottaket på Shifa-sykehuset fredag morgen. 260 personer skal være drept 11 dager etter at Israel innledet sin offensiv.
AP

Samtidig fortsetter Hamas å skyte raketter mot Israel, ifølge israelske myndigheter.

Tallet på drepte israelere steg til to, etter at en israelsk soldat ble drept nord på Gazastripen, ifølge hæren. Den andre drepte er en sivil som mistet livet i rakettangrep tidligere i uken.

Talsmann for helsemyndigheten i Gaza, Ashra al-Kidra, skriver på melder at tallet på drepte palestinere er 258. Ytterligere 1.980 personer har blitt såret.

Baby drept

To palestinske menn fra samme familie ble drept i byen Khan Yunis sør på Gazastripen, ifølge talsmann for nødetatene Ashraf al-Qudra, noe som øker antall drepte palestinere til 19 i løpet av fredagen.

Blant de drepte er en fem måneder gammel baby, som mistet livet i israelske angrep i byen Rafah.

I tillegg til de to drepte israelerne er ytterligere fire alvorlig skadd.

Følg NTBs direkterapportering av nyhetene fra Midtøsten under:

ANKLAGER HAMAS: - Vi vil ikke drepe sivile, men Hamas er en terroristorganisasjon som gjemmer seg bak menneskelige skjold, sa israels statsminister Benjamin Netanyahu i dag.
SCANPIX