Festen var allerede godt i gang da François Hollande kom til Bastilleplassen i Paris for holde sin seierstale. «Elyséepalasset er vårt! Vi har vunnet, vi har vunnet!» sang folkemengden til støtte for den nye presidenten.

— Dere er mye mer enn et folk som ønsker forandring. Dere er allerede en bevegelse som er i ferd med å reise seg i hele Europa, kanskje i hele verden, sa Hollande til det jublende folkehavet.

Da han gikk på podiet, var 99 prosent av stemmene i presidentvalget talt opp, og Hollandes seier var sikret med en oppslutning på 51,7 prosent.

Feiringen på Bastilleplassen vakte minner fra den spontane folkefesten som brøt ut der da François Mitterrand vant presidentvalget i 1981. Frankrike har nå valgt en sosialistisk president for første gang siden Mitterrand ble gjenvalgt i 1988.— Jeg vet hvor glade dere er, dere som var her for 31 år siden, sa Hollande i sin seierstale.

Han oppfordret videre sine velgere til å sørge for et valgskred for Sosialistene i valget til nasjonalforsamling i juni.

— Det er mye som gjenstår i månedene som kommer, sa han.

Bastilleplassen har vært ikonisk i Frankrike siden stormingen av Bastillen i 1789.