Mandag ettermiddag omringet de et hus i Pennsburg, rundt 3 mil nordvest for storbyen Philadelphia, melder den lokaleTV-stasjonen WPVI. de mente gjerningsmannen hadde forskanset seg der.

Spesialstyrkene ble tilkalt etter at fem personer ble funnet drept på tre forskjellige steder i Souderton, en annen by i nærheten. Ved 20-tiden norsk tid, meldte TV-stasjonen at antall drepte er oppjustert til seks. Kilder i politiet sier dødstallet trolig vil stige ytterligere. Drapene knyttes til det kilder omtaler som en «familiesituasjon». Alle de drepte skal ha blitt skutt på nært hold.

Også i Souderton omringet politiet et hus der minst én person skulle ha barrikadert seg. En skadd tenåring ble funnet i huset. Et høyt smell, som kan ha vært fra en sjokkgranat, ble hørt før politiet gikk inn. Deretter ble én person hentet ut på båre og kjørt bort i ambulanse. Det er ikke kjent om dette er den omtalte tenåringen. Det er heller ikke kjent om tenåringen er den som senere ble omtalt som dødsoffer nummer seks.

Den mistenkte skytteren er fortsatt på frifot. Han regnes som farlig, og politiet ber folk holde seg innendørs og ikke oppsøke mannen dersom de oppdager ham.

Politiet fikk melding om det første drapet litt før klokken 3 natt til mandag lokal tid.