Flere nordmenn på ferie i Warszawa har reagert på plakatene som pryder den polske hovedstadens bussholdeplasser, skriver VG Nett.

Plakatene er laget av et av bildene Breivik selv la ved det såkalte manifestet han sendte ut etter terrorhandlingene 22. juli i fjor. De brukes som markedsføring for teaterstykket «Hvem drepte Alona Iwanova?», som settes opp i februar og mars.

— På plakaten kan du se Breiviks ansikt, men det er fra avstand, ikke et nærbilde, sier kommunikasjonsansvarlig ved Det dramatiske teatret i Warszawa, Katarzyna Szustow, til VG Nett.

Hun forstår at det er vanskelig å se drapsmenn og terrorister rundt seg, men forsvarer likevel bruken av Breivik på plakatene.

— Vi må inkorporere virkeligheten i kunsten, ellers blir den trygg og kjedelig. Det er gjennom kunst vi kommer oss gjennom traumer og tabuer, mener Szustow og legger til:

— Husk at vi bor i Polen, hvor ingen har en nær relasjon til noen av ofrene. Vi er ikke vitne til sorgen i Norge, men for polakker er terrorangrepene et forferdelig eksempel på virkelig ondskap.

PLAKATER: - Vi må inkorporere virkeligheten i kunsten, ellers blir den trygg og kjedelig. Det er gjennom kunst vi kommer oss gjennom traumer og tabuer, mener Szustow.
SCANPIX