Sangen er fra filmen Trollmannen fra Oz, og originalen ble fremført av Judy Garland i 1939.

Nå nærmer den seg toppen av den britiske hitlisten få dager før Storbritannias tidligere statsminister skal bisettes. Det er henne mange mennesker tenker på når de hører sangen.

Fredag besluttet BBC at sangen ikke skal spilles i søndagens hitprogram. Men radiostasjonen vil ikke utelukke at den spilles i nyhetsinnslag.

— Det er et kompromiss, og et veldig vanskelig kompromiss å komme fram til. Du har veldig vanskelige og følelsesladde argumenter på begge sider av gjerdet, sier sjefen for BBC Radio 1, Ben Cooper. Han viser også til at Thatchers familie er i sorg, og at hun ennå ikke er gravlagt.

Kampanje

Motstandere av Thatcher var raskt ute med å starte en kampanje for sangen på nettet etter at hun døde av slag mandag, 87 år gammel. Målet har vært å få den langt oppover på hitlisten, slik at den blir spilt mye på BBC før bisettelsen i St. Paul's Cathedral onsdag.

Den konservative parlamentarikeren John Whittingdal mener at sangen ikke bør spilles.

— Dette er et forsøk på å manipulere hitlisten fra folk som forsøker å score politiske poeng, sier han til avisen Daily Mail.

- Fornærmelse

Daily Mail har sammen med en annen konservativ avis, Daily Telegraph, ført an i kravet om at sangen ikke bør bli spilt på BBC.

«Det er en fornærmelse mot Maggie, « skriver Daily Mail i en leder.

Selskapet bak den ukentlige hitlisten, The Official Charts Company, opplyser at sangen lå som nummer tre fredag.