Til glede og overraskelse for de mange fremmøtte hadde prinsesse Madeleine sin lille datter på armen da hun og ektemannen Chris O'Neill kom ut på slottsbakken i Stockholm fredag formiddag for å åpne slottet for besøkende, slik tradisjonen er på nasjonaldagen.

Madeleine holdt en kort tale og ønsket alle en hyggelig nasjonaldag.

Prinsesse Leonore så imidlertid til å ta oppstyret med knusende ro. Kledd i nasjonaldrakt, som prinsesse Madeleine, sov hun rolig på mammas arm i løpet av de få minuttene hun ble vist frem for offentligheten.

Den lille familien bor til daglig i New York, men kom tidligere denne uken til Sverige i forbindelse med Leonores dåp førstkommende søndag.

Mens prinsesse Madeleine var på slottsbakken i Stockholm, var kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustav og dronning Silvia ute på andre offisielle oppdrag. Fredag ettermiddag skulle imidlertid hele kongefamilien delta på den tradisjonelle feiringen på Skansen i Stockholm.

I anledning nasjonaldagen, offentliggjorde det svenske hoffet også nye bilder av arveprinsesse Estelle. Også hun var kledd i en liten nasjonaldrakt og med hvit sløyfe i håret.