— Opplysningene om min bror er korrekte. Min bror har vært holdt som gissel i en periode. Av hensyn til ham og andre eventuelle gisselsaker har jeg ikke flere kommentarer, sier Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe.

Jeppe Nybroe ble ifølge danske medier satt fri torsdag. Han befant seg fredag hos politiet i Beirut sammen med sin libanesiske kollega Rami Aysha, melder Politiken.

Kilder sier til Jyllands-Posten at Nybroe muligens har vært holdt som gissel i Syria. Andre opplysninger tyder på at han hele tiden har vært i Libanon.

Innslag om bortføringer

Han ble bortført i byen Arsal på grensen til Syria 7. februar etter å ha leid en bil i Beirut, der han har jobbet som frilansjournalist siden januar. Ritzau har fått opplyst at han ble kidnappet av kriminelle. For øvrig har det kommet få detaljer om kidnappingen.

De to jobbet med et innslag om kidnappere i området, da de selv ble bortført, melder Politiken.

Livstegn

Kidnapperne krevde løsepenger for å frigi Nybroe og Aysha.

— Jeppe Nybroe har gitt livstegn til sin familie underveis mens han har vært holdt fanget, sier Marcus Rubin, Politikens Midtøsten-korrespondent, som kjenner Nybroe.

— Jeg vet ikke om det er blitt utbetalt løsepenger for å få Nybroeo og Rami satt fri. Men Danmarks politikk er jo at man ikke betaler løsepenger, legger han til.

Svensker frigitt

Den 40 år gamle journalisten har tidligere vært nyhetsanker i DR, den danske rikskringkastingen. Han har også vært utsendt TV-reporter i både Midtøsten, Afrika og Haiti.

I begynnelsen av januar ble fotografen Niclas Hammarström og journalisten Magnus Falkehed satt fri etter å ha blitt kidnappet i Syria.

De to svenskene ble bortført i november i fjor, og de beskrev fangenskapet som et helvete der de blant annet ble utsatt for skinnhenrettelser.