Amdi Petersen og fire andre Tvind-ledere er ettersøkt gjennom Interpol, etter at de lot være å møte i retten i Danmark. De fem er tiltalt for underslag og skatteunndragelser for flere millioner kroner.

Dansk politi tror Tvind-bevegelsens øverste leder skjuler seg i Mexico og har bedt mexicansk politi om bistand til å spore opp både ham og de øvrige ettersøkte lederne, skriver Jyllands-Posten.

Hus i Mexico

Mexicansk politi bekrefter at de har fått en henvendelse fra Danmark og opplyser at jakten alt er i gang.

— Mexicanske myndigheter har mottatt ordre om å arrestere og utvise ham. Han er ennå ikke funnet og ettersøkningen fortsetter, sier en talsmann for påtalemyndigheten i landet, Jose Manjarrez.

Bakgrunnen for mistanken om at Tvind-lederne skjuler seg i Mexico, er at stiftelsen har sitt internasjonale opplæringssenter, TG Pacifio, i landet.

Ifølge en avhopper fra Tvinds lærergruppe har Amdi Petersen også eget hus i Mexico, og han skal være sett der flere ganger de siste årene.

Omstridt bevegelse

Tvind-bevegelsen ble grunnlagt på 1970-tallet og var opprinnelig kjent som et svært idealistisk prosjekt, med tilhengere over hele Skandinavia og i Tyskland.

På Tvind-skolene skulle elevene tilegne seg praktiske kunnskaper som de kunne bruke i solidaritetsarbeid i fattige land.

Etter hvert kom det imidlertid sterke anklager om at Tvind i virkeligheten opererte som en mellomting mellom en religiøs sekt og et forbrytersyndikat.

Reisende høgskole og UFF

Mogens Amdi Petersen og flere av de andre som nå er etterlyst, ble i 2006 frifunnet for anklager om grov økonomisk kriminalitet. Kjennelsen ble anket, men de tiltalte forlot Danmark før ankesaken kom opp.

I Norge har Tvind-imperiet omfattet Den reisende Høgskolen i Oppland og U-landshjelp fra Folk til Folk (UFF) som driver innsamling av brukte klær og har to butikker i Oslo.