En mann og kvinne i 20-årene ble arrestert på øya Lesvos, opplyste politiet onsdag. Politiet tror ikke de to er foreldrene til den to måneder gamle babyen som ble funnet hjemme hos paret.

— Foreløpige beviser tyder sterkt på at de ikke er foreldrene, sier politiet, som legger til at en tredje person også er pågrepet i saken.

Ifølge politiet forsøkte paret å få fødselsattest til babyen med kun en signert uttalelse istedenfor papirer fra sykehuset, noe som er mulig å gjøre i Hellas. Men dette gjorde likevel de lokalt offentlig ansatte mistenksomme.

I Irland onsdag ble et rompar ikke trodd av myndighetene på at deres lyshårede datter var deres. Jenten ble hentet ut av en romleir i Dublin, men tester viste imidlertid at paret snakket sant.

Foreldrene ble ikke trodd til tross for at de viste fram både fødselsattest og pass, melder BBC. Etter et opphold hos barnevernet, er jenten i sjuårsalderen nå gjenforent med sine foreldre.

Historien om jenten i Dublin fikk mye omtale fordi den så ut til å ha paralleller til saken om «Maria», den blonde jenten som ble funnet hos romfolk i Hellas. (©NTB)