Det er 34 kvinner og sju barn blant ofrene, opplyser innenriksministeren ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Pakistans statsminister Nawaz Sharif fordømmer terrorangrepet på det sterkeste.

— Terrorister har ingen religion, og angrep mot uskyldige mennesker er i strid med islamsk lære og alle andre religioner, sier han.

To bomber

Ifølge Sahibzada Anees, en av de øverste lederne i de lokale myndighetene i Peshawar, gikk selvmordsbomberne til aksjon da folk var på vei ut av kirken etter at søndagsgudstjenesten var avsluttet.

— Tilstanden er kritisk for flertallet av de sårede, sier Anees.

Den 50 år gamle læreren Nazir Khan sier det var minst 400 personer på stedet da den første bomben eksploderte.

— En kraftig eksplosjon blåste meg over ende. Da jeg kom til hektene igjen, gikk en ny eksplosjon av. Jeg så sårede mennesker overalt, sier Khan til AFP.

Kristne utsatt

Kristne utgjør rundt 4 prosent av Pakistans 180 millioner, eller vel 7 millioner mennesker. De holder stort sett en lav profil i et land der ekstreme islamistiske grupper stadig står bak blodige aksjoner mot myndighetene og annerledes tenkende.

I 2009 ble 40 bolighus og en kirke påtent og brent ned av en mobb på rundt 1.000 mennesker i byen Gojra i Punjab-provinsen. Minst sju kristne ble brent til døde. Påskuddet for angrepene var at noen skulle ha vanhelliget Koranen.

Etter terrorangrepet søndag samlet demonstranter seg i gatene for å protestere mot manglende sikkerhet ved kirken. (©NTB)