Vardenskriver at Jan Kristensen ble drept torsdag morgen under et væpnet ran i sitt eget hjem. Ranerne skal ha blitt skutt av politiet.

Avisen har fått hendelsen bekreftet av Prosjekt Gatebarn.

— Vi har fått beskjed om at han er død. Jan ble drept i sitt eget hjem i Kisumu under et ran i morges, sier leder Otto Halvorsen.

Ambassaden bistår

Den norske ambassaden i Kenya er i kontakt med avdødes familie og yter bistand, opplyser Utenriksdepartementet til NTB. De vil følge opp saken i forhold til de lokale myndighetene i Kisumu.

— Vi ønsker ikke å gå inn på ytterligere spørsmål om saken på det nåværende tidspunkt, sier pressevakt Frode Andersen til NTB torsdag ettermiddag.

Kristensen jobbet i byen Kisumu som misjonær og frivillig hjelpearbeider gjennom en årrekke. Han hadde også sitt eget prosjekt, Prosjekt Gatebarn.

Han var opprinnelig kleskremmer i hjembyen Porsgrunn. I 1979 besøkte han misjonærer i Kenya, noe som skal ha forandret livet hans. I 1995 startet han innsamling av penger til arbeidet i Kenya. På samme tid arbeidet han i Nairobi og fikk bygd en skole der, skriver Varden.

Jobbet for barn i Kenya

To år senere samarbeidet Kristensen med den lokale hjelpeorganisasjonen Interfelk for å lage en internatskole for foreldreløse og gatebarn i byen Kisumu ved Victoriasjøen. Skolen Jan's Academy ble innviet og tatt i bruk 4. januar 2000.

Prosjektet finansieres ved bidrag fra norske faddere.

Kristensen ble i 2010 tildelt kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt arbeid for gatebarn i Kenya.