Ifølge sheriffen i Marin County i California, der Williams bodde, ble den kjente skuespilleren funnet død i sitt eget hjem i Tiburon, nord for San Francisco.

Sheriffen opplyser i en pressemelding at Williams etter alt å dømme tok sitt eget liv, men understreker at den endelige dødsårsaken ikke er fastslått.

— Fullstendig knust

— I morges mistet jeg min mann og min beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede kunstnere og et vakkert menneske, heter det i en uttalelse fra skuespillerens enke Susan Schneider.

— Jeg er fullstendig knust. På vegne av Robins familie ber vi om fred fra omverdenen i vår dype sorg. Når han huskes, er det vårt håp at fokuset ikke vil være på Robins død, men på de utallige øyeblikk av glede og latter han ga til millioner av mennesker, heter det videre.

Williams var også gift to ganger tidligere, og hadde ett barn sammen med sin første kone Valerie Velardi. Han hadde også to barn sammen med sin andre kone Marsha Garces.

Oscar-belønt

Williams slo først gjennom som standupkomiker i San Francisco, før han fikk roller i TV-serier og etter hvert ble en av Hollywoods mest kjente stjerner.

Den første hovedrollen fikk han i filmen «Skipper'n» i 1980, og det store gjennombruddet på filmlerretet kom to år senere i «Garp og hans verden».

I 1987 spilte Williams hovedrollen i den Oscar-nominerte filmen «Good Morning Vietnam», men først ti år senere ble han selv belønnet med Oscar for beste birolle i filmen «Den enestående Will Hunting».

Ellevill og alvorlig

Williams huskes fra elleville filmer som «Fru Doubtfire», men også for sine roller i langt mer alvorlige filmer, blant annet som uteligger i «The Fisher King» og lærer i «Dagen er din».

Han ga også stemme til en rekke kjente tegneseriefilmer som «Aladdin» og «Happy Feet».

— Et stort talent, en god skuespillerkollega og en genuin sjel, sier komikeren Steve Martin i en Twitter-melding.

Kokain og alkohol

Gjennom karrieren sanket Williams foruten en Oscar også to Emmy-priser, fire Golden Globe-priser, fem Grammy-priser og to Screen Actors Guild-priser, men i privatlivet slet han med narkotika- og alkoholproblemer.

Den første alvorlige vekkeren fikk han da vennen og svirebroren John Belushi døde av en kokain-overdose i 1982, noe som fikk Williams til å vende ryggen til narkotika.

Depresjon

Mange år senere innrømmet Williams at han var alkoholiker, og senest i forrige måned hadde han et opphold på en avrusningsklinikk i Minnesota.

Skuespillerens agent Mara Buxbaum bekrefter også at Williams slet med depresjon.

— Han har kjempet mot alvorlig depresjon den siste tiden, heter det i en kunngjøring fra Buxbaum.

sze1f6c2.jpg
REUTERS