Erdogan gratulerte søndag landets væpnede styrker med nedskytingen.

— Et syrisk fly krenket vårt luftrom. Våre F-16 tok av og traff flyet. Hvorfor? Fordi hvis dere krenker mitt luftrom, vil vi slå hardt tilbake, sa Erdogan under et valgmøte nordvest i Tyrkia. Valgmøtet ble holdt i forbindelse med lokalvalgene i landet neste søndag.

Syrisk statlig fjernsyn meldte omtrent samtidig at et syrisk kampfly var skutt ned av tyrkiske styrker, men piloten skal ha klart å skyte seg ut. Syriske myndigheter anklager nå Tyrkia for «åpenbar aggresjon».

- Bombet opprørere

Syriske opposisjonskilder melder at flyet ble truffet idet det var i ferd med å bombe opprørere som kjemper om en grensepost nordvest i Syria.

— Det tyrkiske luftforsvaret angrep et syrisk kampfly idet det bombet områder i den nordlige provinsen Latakia. Flyet tok fyr og styrtet inne på syrisk territorium, melder den opposisjonsvennlige eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Tre dager

Kampene om den viktige grenseposten pågikk søndag for tredje dag på rad. Opprørere fra al-Nusra og andre islamistgrupper har siden fredag forsøkt å presse tilbake regjeringssoldater som kontrollerer posten.

Ifølge SOHR har regjeringshæren sendt inn betydelige forsterkninger for å slå angrepet tilbake.

Hjemstedet til president Bashar al-Assad ligger i provinsen Latakia. Det er regnet som et kjerneområde for regimet ettersom mange av innbyggerne er alawitter, det vil si at de tilhører samme religiøse gruppe som Assad.