Fristen for løsepenger ute

Islamistgruppe har krevd 180 millioner kroner for å løslate Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler.

Publisert Publisert

I FANGENSKAP: Ilamist-gruppen Abu Sayyaf har tatt dette bildet av de fire gislene. Kjartan Sekkingstad sitter nederst til høyre.

  • Liv Solli Okkenhaug
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det har gått mer enn et halvt år siden Kjartan Sekkingstad fra Sotra ble bortført av islamistgeriljaen Abu Sayyaf, sammen med to canadiere og en filippinsk kvinne.

  • Les også: Trapper opp søket etter gisler
    I mars publiserte kidnapperne en video, der de krevde 180 millioner kroner i løsepenger. I den brutale videoen sier gislene selv at de kommer til å bli drept dersom pengene ikke blir betalt innen fristen, som altså var satt til 8. april.

— Løpende kontakt

Norske myndigheter har fulgt nøye med på letingen etter gislene.

— Vi har fortløpende kontakt med partene og følger situasjonen tett, men av hensyn til gisselet ønsker vi ikke å gi detaljerte kommentarer om situasjonen, sa pressevakt hos UD Ane Haavardsdatter Lunde til Nettavisen torsdag kveld - få timer før fristen gikk ut.

UD har ikke villet kommentere løsepengekravet. Statsminister Erna Solberg gjorde det imidlertid klart at det er uaktuelt for Norge å betale løsepenger til terrorister da nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad ble holdt fanget av IS i fjor.

Tatt fra feriested

Sekkingstad og de tre andre gislene ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øyen Samal utenfor Mindanao sør i landet. Sekkingstad har bodd i landet i rundt 15 år, og var daglig leder for resorten de fire ble bortført fra.

I løpet av det halvåret Sekkingstad har blitt holdt i fangenskap, har geriljagruppen lagt ut flere videoer på Internett av Sekkingstad og de tre andre der de ber myndighetene betale kravet om penger.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere

  2. For 131 år siden var det et luksushotell. Et samboerpar på jobbjakt har lagt store planer.

  3. Klager på russefest i Fana: – Litt må de få lov til

  4. Sognefjellet stengt etter snøras

  5. – Vi har et stort problem. Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne.

  6. Magne gikk tom for strøm – ble nektet på bussen