— Etter å ha gått gjennom saken har vi funnet ut at vi ikke vil forfølge den videre, skriver politiet i North Yorkshire på sin hjemmeside etter å ha gått gjennom BBCs interne rapport om hendelsen.

Clarkson ble suspendert 10. mars etter at han angivelig slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Produsenten ønsket ikke at hendelsen skulle bli politisak.— Jeg håper at alle involverte parter nå kan legge denne saken bak seg og se fremover, sier vedkommende til The Guardian.

Clarksons neste offentlige oppdrag i Storbritannia blir trolig 23. april, da han skal være programleder for «Have I Got News For You», som «Nytt på nytt» er en variant av.

At Clarkson nå er ute av politiets søkelys vil gjøre det lettere for ham å søke nytt arbeid. ITV, BBCs største konkurrent, og Netflix er aktuelle arbeidsgivere. Clarkson skal også ha tilbud fra Russland og Midtøsten.

Ted Sarandos, innholdssjef for Netflix, skal være interessert i både Clarkson og hans tidligere Top Gear-kompanjonger James May og Richard Hammond, som nå er uten kontrakt hos BBC.

Top Gear er verdens mest sette TV-program og blir fulgt av anslagsvis 350 millioner seere i over 200 land. (©NTB)