Båt med rundt 100 personer forliste i Middelhavet

Mange personer antas å ha druknet i et forlis utenfor kysten av Libya, ifølge den italienske kystvakten.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kystvakten meldte først at om lag 80 personer var druknet, men dette tallet er senere trukket tilbake, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

EUs marinestyrke har meldt om 20-30 omkomne, mens 88 migranter og flyktninger skal ha blitt reddet opp fra sjøen så langt.

— Et rekogniseringsfly fra Luxembourg oppdaget den kantrede båten om lag 35 nautiske mil utenfor Libyas kyst med rundt 100 migranter som enten lå i vannet eller klynget seg til det synkende fartøyet, sier kaptein Antonello de Renzis Sonnino, talsmann for EUs militæroperasjon Sophia.

Operasjonens mål er å bekjempe mennneskesmugling i Middelhavet.

Redningsaksjon

— Dessverre er det også døde, sier de Renzis Sonnino.

Redningsaksjonene pågikk fortsatt torsdag ettermiddag. En spansk fregatt og den italienske kystvakten var først ute på stedet der de kastet redningsvester og redningsbøyer til de mange menneskene i sjøen.

Bilder som er lagt ut på Twitter av EUNAVFOR MED, viser mennesker som veiver med armene mens de balanserer på dekket av en båt som allerede ligger under vann, men som fortsatt er synlig.

Tre forlis

Onsdag ble det også meldt om et båtforlis i Middelhavet. Da druknet minst fem mennesker utenfor Libyas kyst, mens hele 500 mennesker ble berget ut av vannet i live. Alle satt i en overfylt fiskebåt som etter alt å dømme var på vei til Europa. Tirsdag sank en annen båt, et forlis som blant annet førte til at en liten jentebaby ble foreldreløs ettersom både moren og faren hennes druknet.

Minst 5.600 mennesker er plukket opp av den italienske kystvakten i Middelhavet siden mandag. Til sammen har om lag 1.400 mennesker mistet livet så langt i år under forsøk på å krysse havet, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Publisert
BT anbefaler

Denne familiens feriehus er blitt en attraksjon i Øygarden

De begynte med et pill råttent hus. Da familien Knarvik skulle lage ny feriebolig, laget de vegg av bestefars tak.

Sakene flest leser nå

  1. Her er Branns krav til ny trener

  2. Bilbrann på E16 – stengte tre tunneler

  3. – Nå er det ingen som kan stille spørsmål ved meg lenger

  4. En av de koronasmittede fra Bergen var passasjer på Hurtigruten. Nå testes flere i Vestland.

  5. Hassan El Fakiri er klar for å trene Brann hvis klubben spør

  6. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!