Michael Jackson renvasket

Det var ville gledesscener utenfor rettssalen i Santa Maria da verdens mest berømte mann, popstjernen Michael Jackson, i går ble frifunnet på alle ti tiltalepunktene i anklagen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

CHRISTINA PLETTEN

NEW YORK

Det var hysteriske gledesscener utenfor rettssalen i Santa Maria i California da Michael Jackson i går ble frikjent på alle tiltalepunkter.

Store folkemengder hadde samlet seg foran tinghuset da juryen leste dommen i rettssaken mot Michael Jackson i går. Jackson selv var uttrykksløs både på vei inn og på vei ut av rettssalen.

Når Jackson ankom ropte mange «Uskyldig! Uskyldig!». Jackson kom sammen med sine advokater og sin berømte familie, inkludert søstrene Janet og LaToya.

Jackson var tiltalt for utuktig omgang med en 13-år gammel gutt for to år siden. Juryen på tolv medlemmer har brukt over en uke på å vurdere bevismaterialet i saken.

De skulle ta stilling til ti tiltalepunkter, som inkluderte utuktig omgang med barn, frihetsberøvelse, og ulovlig skjenking av alkohol til mindreårige.

«En god jobb»

Det var reneste OJ-stemningen i amerikanske medier i går da det ble kjent at juryen hadde nådd en kjennelse. Selv om det ikke var kameraer i rettssalen, tillot dommeren lyden fra lesingen av kjennelsen å bli kringkastet direkte på amerikansk fjernsyn.

Nyhetsstasjonene viste live bilder av de fire svarte bilene som kjørte Michael Jackson til rettssalen, etter at dommeren hadde gitt ham en time på å innfinne seg. På CNN hadde de endatil

hentet inn en av advokatene fra OJ-saken, Robert Shapiro, som mente juryen sannsynligvis hadde gjort en god jobb.

— Dette er en veldig konservativ del av California, hvor juryer vanligvis er på påtalemyndighetens side. Hvis ikke denne juryen finner ham skyldig burde ingen være i tvil om at han er uskyldig, sa Shapiro.

Jurymedlemmer gråt

Mange juridiske eksperter var overrasket over den totale seieren for Jacksons forsvar. På Court TV, hvor de bare dekker rettssaker hele døgnet, mente de at en ungdomsprest som vitnet mot Jackson ville kunne felle superstjernen. De fleste mente at gutten og hans familie ikke var troverdige, og at dette var utslagsgivende. Det faktum at Jackson ved to tidligere anledninger har inngått forlik mot liknende anklager ble også brukt av påtalemyndigheten. Ifølge Court TV satt Michael Jackson med hendene foldet foran ansiktet da kjennelsen ble lest.

— Jeg har aldri sett et mer nervøst ansikt i hele mitt liv. Noen av kvinnene i juryen strigråt, og flere fans som hadde sluppet inn i rettssalen begynte også å strigråte ettersom kjennelsen ble lest. Alle jurymedlemmene så triste ut, og dommeren leste opp en melding fra juryen der de sa at de hadde følt verdens tyngde på sine skuldrer, og ba om å få forbli anonyme, fortalte Court TV reporter Diane Diamond, som var inne i rettssalen da kjennelsen ble lest.

Publisert
BT anbefaler

– Skremmende å se disse to tingene sammen

– Det er spesielt skremmende å se disse to tingene sammen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Brann-kapteinen er på vei vekk

  2. «Kom dåke ut», skrik 14-åringen til søskena. Han høyrer at det er heilt stille i framsetet.

  3. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

  4. Naken mann stjal boxershorts

  5. 897 nye smittede - men stadig færre innlagt

  6. Da presidenten uttalte: «I Tsjetsjenia har vi ikke homofile», flyktet de til Bergen