Sendte melding til kjæresten kort tid før bombeangrepene. Så ble det helt stille fra ham.

Bart Migom (21) var på flyplassen i Zaventem og gledet seg til å se igjen kjæresten i USA. Kort tid etter at han sjekket inn, sprengte en av terroristene seg selv i luften.

Publisert Publisert

DØD: Bart Migom (21) og Emily Eisenman (21) var kjærester. Migom skulle besøke Eisenman i USA, men ble drept av en av bombene på flyplassen. Foto: Privat

  • Christina Pletten
  • Jan Christer Caldino Pedersen
  • Olav Eggesvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Noen få ofre er så langt bekreftet omkommet. Se listen over de drepte nederst i denne saken.

– Jeg snakket med ham for siste gang på telefonen før han tok toget til flyplassen. Han lovet å gi meg beskjed om han hadde kommet trygt frem. Bart sendte meg en melding for å si at han var på toget og gledet seg til å se meg. Etterpå har jeg ikke hørt fra ham, sa kjæresten Emily Eisenman til CNNonsdag.

Flere belgiske medier, deriblantHet Nieuwsblad,De StandaardogHet Laatste Nieuws, meldte torsdag at den 21 år gamle belgiske studenten Bart Migom er blant dødsofrene etter bombeeksplosjonene på flyplassen. Også Migoms far og kommunikasjonssjefen ved skolen hvor Migom var student har bekreftet dette. Dette skriver Aftenposten.

IfølgeHet Laatste Nieuws, var Migom på vei til sin 21 år gamle kjæreste i USA. Han hadde nettopp sjekket inn da enav terroristene detonerte en bombe kun titalls meter unna.

  • Følg vår direkteblogg her: Siste nytt fra Brussel

Kjæresten: – De siste to dagene har vært de verste i mitt liv

Paret møtte hverandre for fem måneder siden, og Migom var student ved Hogeschool West-Vlaanderen i Brugge.

Migom hadde status som savnet frem til torsdag, men DNA-prøver fra soverommet hans skal ha ført til hans identifikasjon.

– De siste to dagene har vært de verste i mitt liv, sa kjæresten Emily Eisenman til CNN onsdag.

Få offer er så langt kjent:

Les også

Identifiseringen etter Brussel-angrepene kan ta uker

Beroliget faren om at han var trygt fremme

Faren kommuniserte også med 21-åringen kort tid før bombeangrepene. Han fikk en melding hvor det sto at han ikke skulle bekymre seg og at sønnen hadde ankommet Zaventem.

– Han kom trygt frem til flyplassen. Etter det ga han ikke lyd fra seg. Så fort jeg hørte om angrepene, ringte jeg ham som en gal. Moren hans dro til Brussel, mens jeg satt ved siden av telefonen i timevis og ventet på at den skulle ringe. Men det gjorde den aldri, sier Migoms far til den belgiske avisenDe Standaard.

Mistet studiekamerat

Claudia Gil hadde fredag sin siste dag på Université Saint-Louis før den belgiske påskeferien begynner mandag. Hun tenner et lys utenfor døren til skolen for Leopold Hecht, og setter det forsiktig ned blant alle de andre.

Leopold likte å stå på ski, og var en ivrig skuespiller. Han var 20 år gammel.

Tirsdag morgen var han å vei hit med metroen da han ble truffet av en bombe med enorm kraft på stasjonen Maalbeek. Navnet hans var et av de første som ble kjent, da universitetet bekreftet at han var blant ofrene.

Han var utsatt for «en barbarisk handling», skrev Pierre Jadoul, presidenten på universitetet.

De har bodd i travle gater i Brussel.

Les også

Likevel klarte etterlyste terrormistenkte å gjemme seg

– Det kunne vært meg

– Det kunne vært meg. Jeg tar metroen hver dag, jeg studerer jus her akkurat som ham. Terroren har plutselig kommet veldig nærme. Jeg føler meg ikke lenger trygg, sier Gil.

ALLE BERØRT: Akhdeniz Sema tenner et lys for Leopold Hecht utenfor inngangen til Université Saint-Louis, der han var student. – Denne skolen er liten, så det berører oss alle, sier hun. Foto: Dan P. Neegaard

Akhdeniz Sema tenner et lys for Leopold Hecht utenfor inngangen til Université Saint-Louis, der han var student. – Denne skolen er liten, så det berører oss alle, sier hun.Dan P. Neegaard

Inne i skolens aula ligger en kondolanseprotokoll som studentene passer på etter tur. Hecht gikk på andre året på jusstudiet, som skal være det beste i Brussel.

– Vi hadde felles venner, sier Akhdeniz Sema, som studerer økonomi.

– De som kjente ham er veldig sterkt berørt, de er i sjokk. Det er veldig vanskelig for dem.

Torsdag holdt skolen en minnestund for Hecht, og ett minutts stillhet for de andre ofrene.

Skylder på belgiske myndigheter

Claudia Gil og venninnen Sirine Lakloufe er sinte. De retter begge skylden for terroren mot belgiske myndigheter.

– De visste at det kom. Alle visste det, og disse to var kjenninger av politiet. De får beskjed om at de er farlige, og så slipper de dem bare ut … pouf! De har ikke gjort jobben sin i det hele tatt. Jeg håper de får svi, sier Gil.

Men venninnene blir raskt uenige om hva som kunne vært gjort annerledes. De to jusstudentene begynner å diskutere holdbarheten av å arrestere folk uten grunn, eller drive overvåking av folks eposter og mobiler.

– Jeg har ingenting å skjule. Hvorfor skulle de ikke overvåke oss, hvis det gjør oss tryggere? Sier Gil.

Men Lakloufe er uenig.

– Det er altfor mange mennesker involvert til at alle kan overvåkes. Og dersom staten skal overvåke alle hele tiden, blir vi jo et militærdiktatur. Da har vi liksom uansett tapt.

–Det tar tid å finne informasjon om avdøde

Arbeidet medå identifisere dødsofrene etter Brussel-terroren er krevende og vil ta tid.

Torsdag var fortsatt ingen av de 31 drepte identifisert med sikkerhet, opplyser belgisk påtalemyndighet.

Samtidig florerer navn og bilder på flere hundre mennesker som er døde, savnet eller skadet etter terrorangrepene i Brussel på nettsteder og i sosiale medier.

– Omkomne fra mange land gjør at det tar tid å få informasjon fra pårørende som kan bidra til sikker identifikasjon av de døde, sa leder for Nasjonal ID-gruppe, Per Angel til Aftenposten torsdag.

Dette er ofrene som er bekreftet drept

Adelma Tapia Ruiz (36)

admela tapia.jpg Foto: Privat

Drept på flyplassen.

Det første bekreftede offeret. Ruiz hadde bodd i Brussel i nesten ni år og skulle ifølge The New York Times besøke moren i New York sammen med de tre år gamle tvillingdøtrene Maureen og Alondra.

Ektemannen Christopher Delcambe, som skulle følge familien sin til flyplassen, ble skadet under eksplosjonen og ligger på sykehus sammen med Maureen, som fikk skader i armen.

Léopold Hecht (20)

leopold.jpg Foto: Privat

Drept på metrostasjonen.

Jusstudent som mistet livet etter eksplosjonen på metrostasjonen Maelbeek. Han studerte ved Université Saint-Louis i Brussel, og det er rektor ved universitetet som bekrefter dødsfallet på universitetets Facebook-side.

Oliver Delespesse (45)

oliver.jpg Foto: Privat

Drept på metrostasjonen.

Jobbet ikke langt fra T-banestasjonen, på Fédération Wallonie-Bruxelles. Det er arbeidsgiveren som bekrefter dødsfallet på deres Facebook-side.

Bart Migom (20)

migom.jpg Foto: Privat

Drept på flyplassen.

Studerte markedsføring på universitetet Howest i Brugge. Var fra byen Diksmuide. Migom var på vei til Georgia i USA for å besøke sin kjæreste.

Sascha Pinczowski

sosken drept.jpg Foto: Privat

Drept på flyplassen.

Søster til Alexander, som også mistet livet under terrorangrepet mot flyplassen i Brussel. Bosatt i New York, men kommer opprinnelig fra Hellas. Er utdannet i både Belgia og Nederland, i administrasjonsfag og hotellfag.

Alexander Pinczowski

Drept på flyplassen.

Bror til Sascha, som også mistet livet under terrorangrepet mot flyplassen i Brussel. Bosatt i New York, men kommer opprinnelig fra Hellas.

Elita Weah (41)

elita.jpg Foto: Privat

Drept på flyplassen.

Skulle besøke slektninger i USA for en begravelse. Bodde i byen Deventer i Nederland. Hadde en datter i tenårene.

David Dixon (53)

david.jpg Foto: Privat

Drept på metroen.

Programmerer fra Nottingham. Bosatt med samboer og sønn i Brussel. Bekreftet drept av familien og statsminister David Cameron. Hadde en samboer og en syv år gammel sønn.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sorgen og sympatien etter terroren i Brussel

  2. - Mye tyder på at IS-ledelsen er involvert

  3. - Vi er redde for å gå i gatene

  4. Kritisk for over 60 ofre fra Brussel-terroren