Da 95 prosent av stemmene var talt opp natt til mandag, hadde Syriza 36,4 prosent av stemmene og lå an til 149, eller muligens 150, av nasjonalforsamlingens 300 mandater.

Med 151 mandater kunne Syriza styrt alene, men for å bli statsminister må partilederen Alexis Tsipras nå finne en partner blant de andre partiene.

Syriza lå 8,6 prosentpoeng foran det konservative partiet Nytt demokrati til den sittende statsministeren Antonis Samaras, som hadde 27,8 prosent og lå an til 76 mandater, mens det nynazistiske parti Gyllen Daggry lå på tredjeplass med 6,3 prosent og utsikt til 17 mandater.

Tsipras har nå tre dager på seg til å danne regjering. Om han ikke greier det, går turen videre til det nest største partiet, og deretter til det tredje største, nynazistene. Alternativt kan han utlyse nyvalg.

Det er to mindre partier som Syriza i teorien kan ha nok til felles med til å kunne danne en koalisjon, men begge nekter å være med i en koalisjon der den andre er med.

To Potami (Elva) er et nydannet proeuropeisk sentrumsparti som framstiller seg selv som den sunne fornuftens parti.

To Potami-leder Stavros Theodorakis er enig med Syriza i at den enorme utenlandsgjelda må reforhandles, men ikke om det setter medlemskapet i eurosonen i fare. To Potami er på fjerde plass med 6 prosent og ligger an til 16 mandater.

Den andre mulige koalisjonspartneren er det høyrepopulistiske Uavhengige grekere (ANEL), et nasjonalistisk parti som brøt ut av Nytt demokrati i protest mot de tøffe kravene om nedskjæringer fra EU.

Det partiet som kunne ligge nærmest Syriza, kommunistpartiet KKE, har gjort det klart at de ikke vil inn i regjering med Syriza. KKE er i utgangspunktet imot gresk medlemskap i EU, noe Tsipras ikke er.