De aller fleste av ofrene, trolig over 800 mennesker, skal ha vært innelåst i lasterommet på flyktningskipet, ifølge forklaringer fra de 28 overlevende. Det kan være grunnen til at bare 24 personer er funnet døde

Båten de var om bord i kantret og sank natt til søndag. De mange omkomne gjør ulykken til den verste i sitt slag i moderne tid, og massebegravelse er den største på Malta noensinne. De 24 unge mennene og tenåringene var lagt i hver sin kiste. Ettersom ingen av dem er identifisert, var kistene kun utstyrt med tall.

Seremonien ble ledet av en katolsk biskop og en muslimsk imam.

Kun 24 omkomne er funnet etter forliset i helgen. Snittalderen på de døde var omtrent 23 år. Den yngste som ble funnet, anslås å ha vært 14 år. Begravelsen ble ledet av en katolsk biskop og en muslimsk imam og ble holdt i et telt utenfor Valletta på Malta.
Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB scanpix

— Vi sørger over dem, for uavhengig av tro, nasjonalitet og rase vet vi at de er mennesker som oss selv, sa biskop Mario Grech.

EU-politikere

En rekke europeiske og maltesiske ledere samt flere titall migranter deltok på seremonien, som fant sted samme dag som EU skulle holde toppmøte om flyktningkrisen.

Blant dem som deltok i sorgen var EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos, Italias innenriksminister Angelino Alfano og den greske solidaritetsministeren Theano Fotio.

Til stede var også mange migranter som selv har tatt den livsfarlige turen over Middelhavet i håp om å få et bedre liv i Europa.

Også representanter for den maltesiske marinen var til stede, sterkt preget av tragedien. Mannskapet om bord på marineskipet som rykket ut til båten, håpet å rekke fram i tide. Men det gjorde de ikke.

En kvinne gråter under begravelsesseremonien for de omkomne etter helgens båtforlis i Middelhavet, som antas å ha vært det verste i sitt slag i moderne tid.
Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB scanpix

— Vi var virkelig skuffet, og du kunne føle det i hele mannskapet. Vi håpet virkelig å nå fram i tide, sier marineløyntnant Mark Merceica.

14-åring

I den eneste hvite kisten lå en gutt som anslås å ha vært 14 år gammel. De andre kistene var brune. Rettsmedisinere mener at ofrene hadde en gjennomsnittsalder på 23 år. Alle var menn og gutter.

Soldater bar kistene den korte veien fra likhuset til teltet der seremonien ble holdt. Hundrevis av blomster lå langs veien. De kom fra maltesere som hadde fulgt oppfordringen fra sykehusdirektøren om å vise respekt og solidaritet med de døde.

De døde skal begraves på Maltas største kirkegård i Paola.