Konflikten mellom Ukraina og Russland gjør at regjeringen vurderer å holde helseminister Bent Høie hjemme, og ikke representere Norge under de paralympiske vinterleker i Sotsji.

Utenriksminister Børge Brende (H) bekrefter at det er naturlig å vurdere om det er hensiktsmessig å sende helseministeren ned for å representere Norge.

— Det er ikke noe mer sannsynlig med den utviklingen vi har sett i dag at han vil delta, sier utenriksministeren til NRK mandag.

Avventer

Etter planen skal helseminister Høie og ektemannen Dag Terje Solvang være til stede under Paralympics i Sotsji fra 14. til 16. mars, men Høie sier til Stavanger Aftenblad at de avventer vurderingene til Utenriksdepartementet (UD).

— Jeg regner med at dette blir bestemt ganske snart, sier Astrid Sehl, pressevakt i UD til avisen.

Den spente situasjonen fører ikke til at prinsesse Märtha Louise vil holde seg hjemme. Kommunikasjonsavdelingen ved Slottet opplyser til NTB at Märtha Louise reiser som planlagt til Sotsji fra 10. til 14. mars. Også svenske kronprinsesse Victoria reiser som planlagt, skriver den svenske avisen Expressen.

Holdt tilbake

I Storbritannia og USA blir offisielle representanter holdt tilbake.

Den britiske regjeringen sier at ingen britiske ministre vil være til stede i Sotsji under Paralympics. Heller ikke Prins Edward, som er offisiell beskytter for den britiske Paralympics-troppen, reiser til Russland, skriver BBC.

De pågående urolighetene fører også til at delegasjonen til Det hvite hus i USA har avlyst sitt besøk til Sotsji.

Paralympics avvikles fra 7. til 16. mars. (©NTB)