Fortsatt er det ikke fanget opp signaler fra de svarte boksene.

Fly og skip som leter etter omkomne og vrakrester, utvidet søkeområdet ettersom havstrømmer kan ha ført lik og rester av Airbus A320-flyet lenger bort i de åtte dagene som er gått siden flyet forsvant med 162 mennesker om bord.

Indonesias meteorologiske institutt sier at tropiske stormer kan vært en medvirkende årsak til at flyet styrtet, og de har stadig lagt hindringer i veien for letingen.

34 døde funnet

Over 34 døde er hittil funnet i området der flyet ble borte mens det var på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore 28. desember.

Hovedfokuset for letingen er et område rundt 90 nautiske mil fra kysten av Borneo, der fem større gjenstander som kan være fra flyet, er lokalisert i grunt vann av skip som bruker sonar. Den største gjenstanden er 18 meter lang.

Ferdsskriveren og taleregistratoren — de såkalte svarte boksene - befinner seg i haleseksjonen, men det er uklart hvilke deler av flyet som eventuelt er observert, og det er fortsatt ikke fanget opp signaler fra de svarte boksene.

Håper på bedre vær

— Forhåpentlig er været bra i dag slik at undersjøiske instrumenter kan brukes og dykkerne kan gå ned på bunnen, sier den ansvarlige for leteoperasjonen, S.B. Supriyadi.

Han sa at sikten var svært dårlig for dykkerne søndag, men det ble likevel gjort noe framgang. Blant annet ble ytterligere fire omkomne hentet opp, og en femte større gjenstand ble oppdaget.

Funnene ble gjort etter at Indonesias meteorologiske institutt sa at ising i motorene kunne være en sannsynlig årsak til ulykken. Den teorien ble imidlertid avvist av eksperter andre steder i verden.

Letemannskapene har prioritert å finne de svarte boksene og levningene etter ofrene. 155 av dem er indonesiere, og i tillegg var det tre sørkoreanere, en fra Singapore, en malaysier, en brite og en franskmann på flyet.

- Ikke skyld på far

Datteren til flygeren kaptein Iriyanto, Angela Anggi Ranastianis, kom søndag med en appell på TV om ikke å skylde på faren hennes for ulykken.

— Han er bare et offer og er ikke funnet ennå. Vår familie sørger, sa hun.

— Som hans datter kan jeg ikke akseptere at han får skylden. Ingen flyger ønsker å skade sine passasjerer, sa hun videre.

I sin siste samtale med flygelederne ba Iriyanto om tillatelse til å endre kurs for å unngå et farlig stormsystem. Deretter ble kontakten borte, rundt 40 minutter etter at flyet tok av fra Surabaya.