En jente på syv år overlevde i går kveld en flystyrt i Lyon Country i delstaten Kentucky i USA. Jenten tok seg ut av vraket og gikk et hus i nærheten. De andre passasjerene omkom.

Banket på døren

71 år gamle Larry Wilkins satt og så på Tv da han hørte at det banket på døren.

— Den lille jenten blødde ganske kraftig på beina og i ansiktet. Hun gikk uten sko og hadde bare en sokk på seg, sier Wilkins til NBC News.

— Hun sa at moren og faren var døde, og at hun hadde vært i en flystyrt. Hun fortalte at flyet var opp ned, forteller Wilkins.

De som døde i styrten var ekteparet Marty og Kimberly Gutzler, deres ni år gamle datter og en kusine på 14. Det er ikke bekreftet at ekteparet var syvåringens foreldre.

Varslet

Wilkins ringte nødsentralen og varslet om styrten. Etter et par timer fant letemannskapene vraket i et skogholt, like ved en innsjø som er et populært utfluktsmål for turister. Der fant de tre passasjerer pluss piloten omkommet.

Småflyet av typen Piper PA-34 var på vei fra Key West i Florida til Mount Vernon i Illinois, ifølge CNN.

  • Flygelederne mistet kontakt med flyet like atter at piloten rapporterte at han hadde motorproblemer, og sa at han ville prøve en nødlanding på Kentucky Dam State Airport, sa Kathleen Bergen fra FAA til CNN.

Et mirakel

— Jenten kom ut av vraket og fant det nærmeste huset og rapporterte at det hadde skjedd en ulykke. Det er et mirakel at hun overlevde, men det er jo tragisk at de fire andre ikke gjorde det, sa Politiløyntnant Dean Patterson i Kentucky State Police til Associated Press.

Jenten skal ha vært omtåket og opprørt, men ikke livstruende skadd. Hun ble fraktet til sykehus.