Dimitritsjenko (29) risikerte ni års fengsel for angrepet som skjedde i januar, men slapp unna med en mildere dom.

Også to andre tiltalte er kjent skyldige – Jurij Zarutsjij for å ha utført syreangrepet og Andrej Libatov for å ha kjørt Zarutsjij til åstedet. De to ble dømt til henholdsvis ti og fire års fengsel.

Trioen har sittet varetektsfengslet siden mars og satt innesperret i et bur i den stappfulle rettssalen da dommen falt tirsdag. Rettssaken har pågått en måned, og har fått stor oppmerksomhet i russiske medier.

Nesten blind

Bolsjoj-ballettens kunstneriske leder Sergej Filin (43) har siden januar gjennomgått en rekke operasjoner for å redde synet, men fortalte i retten at han ikke engang er i stand til å se sine barn.

Saken har avslørt bitre feider i det russiske ballettmiljøet, der det blant annet gikk rykter om at den kunstneriske lederen har favorisert enkelte ballerinaer som han skal ha hatt intime forhold med.

Avviser skyld

Dimitrisjenko har innrømmet at han ønsket at Filin skulle få seg en smekk, men han sier han ikke har noe å gjøre med syreangrepet. Han var frustrert fordi verken han eller kjæresten, ballerinaen Anzhelina Vorontsova, fikk rollene de mente de fortjente.

Zarutsjij har innrømmet at han kastet syre i ansiktet på Sergej Filin, men han avviser at det skjedde på bestilling fra Dimitritsjenko.