Et sonarbilde fra området der det ble funnet vrakrester og omkomne tirsdag, viser en mørk gjenstand på havbunnen.

I følge Muhammad Hernanto som er leder for redningstjenesten i Surabaya, er det ikke klart om flyet er helt eller har brukket opp. Eller om det virkelig er flyet som vises på sonarbildene, skriver CNN.

Hernanto uttalte tidligere i dag at han mente det var flyet som er funnet. Søket i området er vanskeliggjort av dårlig vær.

En av de omkomne skal ha hatt på seg redningsvest, opplyser en offisiell kilde til Reuters. Totalt skal det til nå være plukket opp seks omkomne fra området der det også er funnet vrakrester.

Flyformet

— Flyet ligger på mellom 30 og 50 meters dybde, opplyser en talsmann for redningstjenesten i Indonesia.

Et fly som fløy over det samme området tirsdag observerte også en flyformet skygge på havbunnen.

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag morgen.

Hindres av været

Seks døde skal til nå være hentet opp fra havet.

— Vi opplever dårlig vær, og det har hindret oss i å fortsette søket etter savnede i dag tidlig, sier redningskoordinatoren i det indonesiske luftforsvaret, S.B. Supriyadi til AFP.

Han forklarer at hundrevis av mannskaper står klar til å fortsette letingen når været bedrer seg.

Vanskelig

Tirsdag ble det funnet vrakrester i Javasjøen om lag 160 kilometer sørvest for byen Pangkalan Bun på øya Borneo og tre omkomne ble senere hentet opp fra vannet.

Dårlig vær i området gjør letingen vanskelig, men dykkere sto onsdag klare til å gjennomsøke området der observasjonene på havbunnen er gjort.