Politiet bekrefter nå overfor nyhetsbyrået AFP at det så langt er bekreftet 245 døde personer i nattklubb-brannen. Ytterligere 48 personer er sendt til sykehus med skader.

Til Globo sier Guido de Melo, talsmann for regionens brannvesen, at nattklubbens hoveddør var stengt da hundrevis av gjester forsøkte å komme seg ut av lokalet.

— De fleste døde ble funnet nær utgangen. Mange døde av kvelning. Dessverre ble folk stengt inne fordi hoveddøren var stengt, sier de Melo.

Pårørende leter desperat

Søndag kveld er det fortsatt vanskelig for pårørende å finne ut om deres er i live eller ikke. På sosiale medier sprer mange nå meldinger med navn om personer som ligger på sykehus, men som ikke klarer å gi beskjed til sine pårørende om at de er i live.

Det spres også mange meldinger om at personer som var inne i nattklubben og forsto at de ikke ville klare å komme seg ut i live, tok seg av hverandre.

– Det er vanskelig for hjelpepersonell å frakte ut de døde fordi mange sto og omfavnet hverandre da de døde. De sto og ga hverandre klemmer, skriver en.

Svært mange brasillianere har i kveld et bilde med følgende utsagn øverst på sin Facebook-profil: «Sorg - la oss be for familiene til de som døde i tragedien i Santa Maria».

Løp mot toalettene

Brannen brøt ut natt til søndag på nattklubben «Kiss» i byen Santa Maria, som ligger i regionen Rio Grande Do Sol sør i Brasil.

Vitner på stedet sier det var pyroeffektene fra scenen som er den direkte årsaken til brannen.

Zerohorahar intervjuet 22-år gamle Michelle Schneid som arbeidet på nattklubben.

— Jeg hørte at folk ropte "brann" og så løp de til toalettene for å søke dekning. De ble kvalt av røyken, sier hun.

Til samme avisen forteller Ingrid Goldani (20), som også jobbet på klubben, at lokalet ble overtent i løpet av noen få minutter.

GRENSELØS FORTVILELSE: Slektninger av ofrene for brannen er bunnløst fortvilte mens de venter på nytt om nattklubben Kiss.
SCANPIX

— Bandet forsøkte å slukke brannen med vann fra scenen, men mislyktes. Alt skjedde så fort, sier hun.

Valdeci Oliviera, som selv skal ha vært inne på området sammen med lokale redningsmannskaper, uttalte tilNew York Timesat han så hauger med livløse kropper på utestedets toaletter.

Den lokal politimannen Sandro Luis Meinertz sier til nettavisenBol Noticiasat det oppstod panikk inne i lokalene.

— Folk kom seg ikke ut, og det oppstod en panikkartet stemning.

Ungdommer som overlevde den dramatiske brannen forteller at det oppstod kaos, da alle prøvde å presse seg mot hovedutgangen.

— Jeg overlevde kun fordi jeg er sterk, sier Exequiel Corte Real (23) til reportere på stedet.

Ventet på godkjenning

Ifølge brannmann og leder i den militære brannbrigaden, Altair Cunha, hadde utestedet Kiss ikke fått godkjent sin plan for brannvern.

— Eierne hadde søkt om fornyelse, men dette var ikke innvilget. Det er normalt å tillate drift mens man venter på å få sjekket ut den nye planen, siden de tidligere hadde en godkjent plan, sier Altair Cunha til Zero Hora. Han koordinerer nå redningsarbeidet i Santa Maria.

Ifølge en ansatt sikkerhetsvakt ved utestedet var det mellom 1000 og 2000 gjester tilstede da brannen brøt ut.

— Vi må se på om dørene var åpne på det tidspunktet de skulle være det, understreker Altair Cunha.

Lettere for de rike

Ifølge den brasilianske nettavisen uol.com.br var det mye enklere å komme seg ut av det brennende diskoteket for VIP-gjestene enn de «vanlige» gjestene.

— VIP-området var nært utgangsdøren, mens ordinære gjester oppholdt seg i nærheten av toalettområdet. Dermed var det mange som løp inn feil dør, og ble kvalt inne på toalettene, sier lokale kilder til nettavisen.

Oppladning til karnevalet er startet i hele Brasil. Mange av de omkomne er studenter ved Universitetet i Santa Maria, som har sommerferie i disse tider.

— I en tid for feiring og familiehygge rammet den verste tragedien våre unge, skriver rektor Felipe Martins Müller i en pressemelding.

Han sier at universitetet har mobilisert hele sitt kriseapparat, inkludert universitetssykehuset.

— Vi skal assistere de rammede familier så best det lar seg gjøre, skriver rektoren.

Ifølge flere diskotekgjester skal mange ikke ha vært klar over alvoret i situasjonen, før det var for sent.

– Det virket som de ikke visste hvor alvorlig situasjonen var, at det brant der inne. Det virket som om de trodde folk prøvde å forlate stedet på grunn av en slåsskamp, og ønsket ikke at folk skulle forlate stedet uten å betale, sier medisinstudent Murilo de Toledo Tiecher (26) til nettavisen Globo.com.

Brann under konsert

Ifølgeavisen Correio Brazilienseforteller vitner på nattklubben at det var pyroeffekter på scenen under en konsert på stedet, og at det var dette som startet brannen.

AvisenEstado de S. Paulo melder videre at lydisolering i bygningen ha tatt fyr og røyken spredde seg raskt.

Marcelo Arigoni, en tjenestemann fra myndighetene i Santa Maria, sier at kommunens sportsenter foreløpig er gjort om til mottak for de døde. En lastebil med omtrent 70 mennesker skal allerede ha ankommet, og det fryktes at det er minst 20 ofre fremdeles inne i nattklubben, ifølge globo.com.

Santa Maria er kjent for å være en studentby og en stor andel av byens innbyggere er studenter. Ifølge brannvesenet skal de fleste skadene stamme fra røykskader.