Mandagens rettsmøte var det første i saken, som har fått stor oppmerksomhet over hele verden. Over 150 mennesker hadde stuet seg sammen i det lille rommet, som kun har 30 sitteplasser.

— Rettssalen er overfylt, og det er umulig for denne retten å kunne fortsette slik det er nå, sa dommer Namrita Aggarwal og beordret lukkede dører, til store protester fra tilskuerne i salen.

Blant dem var mange advokater som ikke har noen direkte tilknytning til saken, samt både indiske og utenlandske journalister.

De fem mennene er tiltalt for å ha voldtatt og drept en 23 år gammel kvinne på en buss før jul. Kvinnen fikk livstruende skader og døde i romjulen.

Samtlige av de 2.500 advokatene som er tilknyttet distriktsdomstolen som behandler saken, har nektet å forsvare de tiltalte. Begrunnelsen er at det «ville sikre en rask rettsbehandling», og at det vil være «umoralsk» å forsvare dem for den gjerningen de er siktet for.

De fem har likevel fått oppnevnt andre forsvarere, og mandag samlet en gruppe av distriktsdomstolen seg utenfor retten for å protestere mot de oppnevnte forsvarsadvokatene.