Jang står først i en rekke med militære generaler og ledsager sin nevø Kim Jong-un idet han viser respekt foran kisten med sin avdøde far, Kim Jong-il.

Jang Song-thaek er gift med den døde lederens søster.

Ifølge en sørkoreansk tjenestemann med god kjennskap til Nord-Korea er det første gang Jang er ikledd en militær uniform på TV.

Opptaket skal ha blitt gjort lørdag. Det tolkes av eksperter som et tegn på at Jang kommer til å ha betydelig innflytelse i det nye regimet, selv om det er Kims yngste sønn som blir kalt «øverste kommandant» og «den store arvtaker» etter sin far.

Nord-Korea er en sterkt militarisert stat, og alt tyder på at politikken under Kim vil bli videreført, samtidig som det ser ut til at makten kommer til å være mindre sentrert om én person.

En ikke navngitt kilde uttalte til Reuters denne uken at det nordkoreanske regimet vil endre seg fra et diktatur sentrert rundt én mann til å bli styrt av en klikk med mektige personer, blant dem Jang Song-thaek.

Andre kilder har tidligere sagt at Jang er den som i realiteten styrer prosessen under maktovertakelsen i landet.

Kim Jong-il døde 17. desember av hjerteinfarkt, ifølge regimet. Hans yngste sønn er i slutten av 20-årene, har studert i Sveits og er et ubeskrevet blad internasjonalt.