En bombe eksploderte på en trolleybuss i morgentimene mandag, knapt et døgn etter at byen ble rammet av en tilsvarende terrorbombe.

Angrepene kaster skygger over forberedelsene til OL i Sotsji.

Minst 14 mennesker ble drept i bombeangrepet, opplyser russiske helsemyndigheter til nyhetsbyrået Itar-Tass. Det ble først opplyst at ti mennesker var blitt drept, og i tillegg skal tre ha dødd av skadene på sykehuset.

Ifølge BBC skal en av de drepte være en ettåring.

De russiske helsemyndighetenes representant Oleg Salagay sier at 28 mennesker er såret og innlagt på sykehus.

Mannlig selvmordsbomber

Russiske myndigheter mener å kunne fastslå at det var en mannlig selvmordsbomber som drepte minst 15 mennesker og såret 28 i en terroraksjon i Volgograd mandag morgen.

Myndighetene sier at det er ut fra kroppsdeler som er samlet sammen på åstedet, at de mener å kunne si at det var en mann som utløste sprengladningen.

Bussen ble totalt sprengt i stykker i eksplosjonen. Taket ble revet av og bare frontpartiet var stort sett intakt.

Nytt angrep

Bombeangrepet skjer dagen etter at 17 andre personer døde og 30 personer ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta ved hovedjernbanestasjonen i Volgograd. Det siste angrepet skjedde på en travel bussrute midt i morgenrushet. Eksplosjonen knuste flere ruter i området, melder BBC.

En politikilde bekrefter at mandagens eksplosjon var en terroraksjon.

HARDT RAMMET: Volgograd sørget allerede over 17 døde, da en ny terrorbombe rammet byen mandag morgen.
AP

Ingen terrorgrupper har tatt på seg ansvar for eksplosjonen på søndag, som skal ha skjedd på utsiden av sikkerhetskontrollen av stasjonen.

Kvinnelig selvmordsbomber

Russiske etterforskere uttalte først at det var en kvinnelig selvmordsbomber som sprengte seg søndag da en sikkerhetsvakt nærmet seg henne fordi hun så mistenkelig ut.

En russisk nettside med forbindelser til sikkerhetstjenestene og nyhetsbyrået RIA Novosti identifiserte kvinnen som Oksana Aslanova, som har vært gift med to islamister som er blitt drept i kamp med russiske styrker.

Senere har etterforskningskomiteens talsmann Vladimir Markin sagt at en mann kan ha stått bak bombingen.

Skjerpet sikkerhet

Volgograd, som fram til 1961 var kjent som Stalingrad, har over en million innebyggere og ligger ca. 70 mil nord for OL-byen Sotsji.

Russlands president Vladimir Putin beordret skjerpet sikkerhet i området etter søndagens terroraksjon, og det ble satt i verk strakstiltak ved togstasjoner og flyplasser. Dette var imidlertid ikke nok til å forhindre en ny terroraksjon.

— Bombeaksjonene viser at terroristene ikke trenger å angripe Sotsji direkte for å skaffe seg internasjonal oppmerksomhet, sier BBC-korrespondenten Daniel Sandford til BBC.

sz814100.jpg