— Den gode nyheten for foreldrene er at vi vet hvor jentene er. Men vi kan ikke fortelle det til dere, sa Badeh til journalister utenfor det nigerianske forsvarets hovedkvarter i Abuja mandag.

— Men kan vi dra dit og bruke makt? Vi kan ikke drepe våre jenter i forsøket på å få dem til tilbake, fortsatte forsvarssjefen.

Mer enn det ønsket han ikke å si om den pågående aksjonen for å få frigitt jentene.

Bortført fra skolen

— Vi jobber med det. Vi kommer til å få jentene tilbake, sa forsvarssjefen etter å ha henvendt seg til demonstranter i Abuja som krever at myndighetene gjør alt de kan for å finne gislene.

De over 200 skolejentene er blitt holdt fanget av ytterliggående islamister fra Boko Haram siden midten av april. Siden den gang har det pågått en internasjonal innsats for å finne de savnede jentene som ble bortført fra en skole i byen Chibok i delstaten Borno. Storbritannia, USA, Frankrike og Israel er blant landene som har sendt ekspertteam og utstyr for å hjelpe den nigerianske hæren med leteaksjonen nordøst i landet.

I alt 276 jenter ble bortført, men 53 av dem klarte å rømme. Fortsatt holdes 223 jenter som gisler, og saken har opprørt og engasjert mange verden over. En rekke politikere og kjendiser har støttet opp om appellen «Bring back our girls».

- Fangeutveksling uaktuelt

BokoHaram-leder Abubakar Shekau har tidligere sagt at han vil selge jentene som slaver, og at flere av dem er blitt tvangsgiftet med opprørere.

Nigerias president Goodluck Jonathan har fått krass kritikk for ikke å ha gjort nok for å finne gislene. Kidnapperne har foreslått å bytte jentene mot fengslede Boko Haram-medlemmer, men presidenten har flere ganger understreket at det ikke er et krav som er aktuelt for myndighetene å innfri.