Republikanske ledere og strateger har startet gjennomføringen av planen de siste ukene. Partiets flertallsleder i Representantenes hus John Boehner har fått opprettet en komité som skal gjennomføre nok en gransking av angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i 2012. Og Representantenes hus ba denne uka også justisministeren granske skattemyndighetenes overvåking av politiske grupper.

Disse to skandalene dominerte politikken i Washington i månedsvis i 2012 og 2013, og Det hvite hus og utenriksminister Hillary Clinton ble presset på defensiven.

— Ikke forsvinne

Spørsmålet blir om det vil hjelpe republikanerne i stemmesankingen å bringe de to sakene opp på agendaen igjen, eller om det vil slå tilbake på dem.

— Dette er en sak som ikke kommer til å forsvinne, sa republikanernes Joe Barton denne uka om Benghazi-angrepet.

Men angrepet der blant andre ambassadør Chris Stephens ble drept, er allerede gransket åtte ganger. Republikanerne insisterer på at Det hvite hus håndterte saken på en kritikkverdig måte.

— Dette handler kun om å få fram sannheten. Dette kommer ikke til å bli noe sirkus, sier Boehner.

Helsereform

Men det er akkurat det demokratene beskylder republikanerne for å sette i gang.

— Dette er politiske strategier republikanerne er nødt til å komme opp med for å nå sin base i mellomvalget, sier Steve Israel fra Demokratene.

— Men velgerne vil at vi skal konsentrere oss om økonomien, ikke disse distraksjonene.

En annen grunn til at de to sakene blir brakt fram i lyset igjen, kan være at Obamas kontroversielle helsereform ikke ser ut til å være like mislykket som en del har fremstilt den som, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ramme Clinton

— Når ett tema blir borte, må man finne opp et annet, sier Israel

Men republikanerne sier det er latterlig å forvente at Obamacare ikke kommer til å være en viktig sak i valgkampen opp mot mellomvalget i november.

Underhånden har republikanske strateger innrømmet at årsaken til ny oppmerksomhet om Benghazi-angrepet er at partiet ønsker å ramme Hillary Clinton.

— Amerikanerne har kjent Hillary Clinton svært lenge, og dette er en mulighet for republikanerne til å presentere for folket og vise dem hva som skjedde mens hun var ansvarlig, sier en strateg, som ønsker å være anonym.