I en kunngjøring fra en undergruppe av Brorskapet som kaller seg Anti-kupp-alliansen, heter det at flere demonstrasjonstog vil bli arrangert rundt om i den egyptiske hovedstaden søndag ettermiddag, melder TV-stasjonen Al Jazeera.

Samtidig skal den midlertidige regjeringen holde nye krisemøter for å diskutere den alvorlige situasjonen i landet.

Spent situasjon

Situasjonen er fortsatt svært spent etter at sikkerhetsstyrker lørdag gikk inn i en moské i Kairo og tvang ut hundrevis av Mursi-tilhengere, som hadde forskanset seg der.

Det var også skuddvekslinger mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter både inne i og utenfor moskeen, men det er ikke kjent om noen mistet livet. Egyptisk politi opplyser at 385 personer som oppholdt seg inne i moskeen, ble pågrepet.

Om lag 250 av disse etterforskes for drap, drapsforsøk og terrorisme, ifølge Al Jazeera.

Hundrevis drept

Volden og uroen i Egypt de siste dagene startet onsdag, da sikkerhetsstyrker gikk til aksjon for å rydde to teltleirer i Kairo, som tilhengere av Mursi og Det muslimske brorskap hadde satt opp i protest mot avsettelsen av Mursi.

Over 630 Mursi-tilhengere ble drept den dagen, noe som førte til ytterligere demonstrasjoner og protestaksjoner i dagene som fulgte. Ifølge myndighetene er over 800 mennesker, de aller fleste Mursi-tilhengere, drept siden onsdag. Ifølge Brorskapet er tallet langt høyere.

Myndighetene kaller Brorskap-tilhengerne for terrorister, og har innført unntakstilstand og portforbud. Også mange egyptere som støtter den midlertidige regjeringen, har demonstrert mot Mursi og Brorskapet.