EU kunngjorde fredag at medlemslandene er enige om å skjerpe sanksjonene mot Russland som følge av Kremls innblanding i krigen i Ukraina.

De nye sanksjonene skal etter planen godkjennes formelt mandag, men EU varsler at de kan legges på is dersom Moskva trekker tilbake sine styrker fra Ukraina, samt sørger for å gjøre sitt for at den nylig inngåtte våpenhvilen overholdes.

-Dersom de iverksettes, kommer det selvfølgelig til å komme en reaksjon fra vår side, uttaler det russiske utenriksdepartementet lørdag.

Det er ikke meldt om noen kamper i Øst-Ukraina siden våpenhvilen mellom ukrainske regjeringsstyrker og de prorusssiske separatistene trådte i kraft fredag ettermiddag.

De nye sanksjonene som EU ble enig om denne uka, innebærer at ytterligere 24 navn settes på lista over personer som nektes innreise til Unionen, og som får sine bankkonti i EU sperret.

En EU-diplomat sier til nyhetsbyrået Reuters at både Gazprom Bank og Gazprom Neft, henholdsvis banken og oljeenheten i verdens største gassprodusent, rammes av de nye sanksjonene.