— Vi snakker om en kvinne som ikke var i stand til å ta hånd om sin datter og som ga henne til ekteparet i 2009 via en tredje person kort etter fødselen, sier Marietta Palavra, den ene advokaten til romparet i Hellas.

— Det har ikke vært noen kidnapping, intet tyveri, ingen menneskehandel. De har ikke kjøpt barnet, la hennes kollega Konstantinos Katsavos til.

Bortført ved fødselen

Gresk politi tror den lille jenta som ble funnet i parets hjem i en romleir i byen Farsala ble bortført ved fødselen.Jenta, som politiet antar er rundt fire år gammel, har lys hud, blondt hår og grønne øyne og ligner overhodet ikke på paret hun bodde hos. DNA-testing viser også at de ikke er i slekt.

Funnet av den lille jenta onsdag, som nå blir kalt den blonde engel i gresk presse, ga nytt håp til foreldrene til Maddie McCann som forsvant i Portugal for seks år siden, om at datteren blir funnet i live.

Bortforklaringer

Kvinnen på 40 og mannen på 39 år er pågrepet, mistenkt for bortføring. De har kommet med stadig nye versjoner om hvorfor jenta bodde hos dem.

Jenta er nå roligere enn da politiet tok henne bort fra leiren

Politiet har også fastslått at moren var registrert under to forskjellige navn i folkeregisteret. Ifølge den ene identiteten er hun mor til fem jenter og en gutt, og ifølge den andre var hun mor til fire jenter, alle sammen født mellom 1993 og 1995.

Politiet håper nå de skal komme i kontakt med den biologiske moren, som ifølge parets advokater ikke er gresk statsborger, slik at hun kan bekrefte at hun frivillig ga bort datteren.

Advokatene håper slektninger av jenta blir funnet før paret blir avhørt av en dommer i byen Larisa mandag morgen og muligens blir siktet for bortføring.

Sjekkes på sykehus

Jenta er nå på sykehus der hun gjennomgår medisinske undersøkelser. Etterpå er det ventet at hun skal bo på et barnehjem som drives av veldedighetsorganisasjonen Barnets smil.

— Jenta er nå roligere enn da politiet tok henne bort fra leiren. Nå er hun hos folk som bryr seg om henne, sier Kostas Giannopoulos, som leder Barnets smil.

Den lille jenta kalles Maria. Hun snakker romspråket, men forstår tydeligvis også gresk. Hun var skitten, uflidd, skremt og forvirret da hun ble funnet av politiet under et raid mot narkotikahandel i romleiren.

Ingen barn på hennes alder er meldt savnet i Hellas de siste årene. Politiet har bedt Interpol om hjelp til identifisere henne og sendt ut en internasjonal appell om å finne hennes pårørende. (©NTB) (©NTB)