Terrordrama i fredelige forsteder

De fredelige Boston-forstedene Cambridge og Watertown ble brått åsted for den dramatiske jakten på to terrormistenkte natt til fredag.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Biljakt, skyting og eksplosjoner, gater fulle av væpnede politifolk.

Slike svært uvanlige scener vekket innbyggerne i byene der politiet jaktet på de to mistenkte etter bombeangrepet mot Boston maraton.

— Det hørtes ut som en dynamitteksplosjon. Da jeg så ut av vinduet, var det et hav av blålys, lys etter lys etter lys, sier Peter Jennings til Boston Globe.

Les også

Boston-mistenkt drept av politiet

Han ble vekket av smellene litt før klokken 01 amerikansk tid.

— Løp mens de skjøt

Da han gikk ut og sluttet seg til andre naboer i gaten, sa han at det luktet av fyrverkeri.

John Antonuccis 79 år gamle mor ringte hysterisk til sønnen etter at hun hørte skudd utenfor.

— Hun sa de løp nedover gaten mens de skjøt. Hun gråt så mye at jeg knapt forsto hva hun sa, sier han.

I løpet av natten ble en politimann og en mistenkt gjerningsmann drept, mens ytterligere en politimann ble såret. Jakten fortsetter på den andre mistenkte.

«Hold dere innendørs»

Rene Torgersen fra Fredrikstad, som bor i Watertown, forteller til Fredriksstad Blad at hans familie fikk telefon fra politiet med beskjed om å holde seg innendørs. Han bor i den andre enden av den fredelige lille byen og fikk ikke med seg skytingen og biljakten.

— Vi sov, og ble vekket av telefonen. Området der skytingen har foregått, ligger i den andre enden av byen. Tydeligvis ble det biljakt fra Cambridge der universitetet MIT ligger, og inn i Watertown, forteller han videre.

Les også

FBI offentliggjør nye bilder av bombemistenkte

— Dette er langt i overkant av det vi normalt ser her i Watertown og Boston. Jeg har bodd her i 11 år, og det nærmeste vi kom var da de arresterte en av de som plasserte en bombe i en bil i New York for et par år siden, og som holdt til her i Watertown, sier Torgersen.

DRAMATISK: I løpet av natten ble en politimann og en mistenkt gjerningsmann drept, mens ytterligere en politimann ble såret. Jakten fortsetter på den andre mistenkte. Foto: SCANPIX

Publisert