62 år gamle Romeo Dionisi og hans 68 år gamle kone Anna Maria Sopranzi hengte seg i et lagerrom de eide i byen Civitanova Marche på Adriaterhavskysten fredag, og da Sopranzis bror, Giuseppe (72) fikk vite det, kastet han seg i sjøen.

Paret hadde stor gjeld og hadde bare den lille pensjonen til Sopranzi å leve av. Dionisi, som var selvstendig bygningsarbeider, hadde ingen pensjon og greide ikke å finne arbeid.

En dags sorg

De etterlot en lapp på bilen til en venn der de ba om tilgivelse for å ha begått selvmord.

Borgermesteren i byen, Tommaso Claudio Corvatta, sier at de begikk selvmord fordi de var for stolte til å be om hjelp. Han erklærte en dags sorg i byen.

Laura Boldrini, som er president i den italienske nasjonalforsamlingen, opplyser at hun vil reise til Civitanova Marche for å kondolere familien.

— Dette er et bevis på den voldsomme psykologiske virkningen som den økonomiske krisen har på menns og kvinners liv, noe som ofte ikke synes bak statistikken, sier hun.

600.000 jobber tapt

Italia har vært rammet av nedgangstider siden midt i 2011, den lengste resesjonen landet har opplevd på to tiår. 600.000 jobber er gått tapt på fem år.

Nichi Vendola, som leder Det venstreøkologiske frihetspartiet, sier selvmordene er tegn på sosial desperasjon, og Pier Luigi Bersani, som leder Det demokratiske partiet, sier Italia er midt i en dramatisk sosial krise.