Sykehusene ligner krigssoner

Sykehusene i Boston har behandlet minst 144 pasienter, mange i en kritisk tilstand. Minst ti av dem er barn.

Publisert Publisert
  • Marianne Nilsen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Eksperter og etterforskere er i villrede om hvem som sto bak Boston-terroren, som drepte tre mennesker og rev beina av flere maratonløpere.

I mellomtiden jobbes det på spreng på alle sykehusene i Boston. Ifølge lokalavisen Boston Globe har det kommet inn folk med alt fra avrevne kroppsdeler og granatsplintsår til hull på trommehinnene fra sjokkbølgen av de to eksplosjonene.

Les også

- Mamma, jeg er hardt såret

Les også

Taliban nekter for å stå bak

— For mange, mange mennesker som praktiserer akuttmedisin, men ikke i det militære, er dette en «en gang i livet»-hendelse, sier Dr. Ron Walls, leder for akuttavdelingen ved Brigham and Women's Hospital til avisen.

144 pasienter

På de åtte sykehusene i Boston er det ifølge avisen behandlet minst 144 pasienter, mange av dem i en kritisk tilstand. Det skal være minst ti barn blant de skadede.

Mange av sykehusene har aktivert beredskapsplaner, kalt inn ekstra personell og midlertidig stengt ned andre avdelinger. Det tillates ingen besøkende, og alle som kommer inn på sykehusene blir grundig sjekket.

På Brigham and Women's Hospital, har de behandlet 31 pasienter i alderen 16 til 62 år.

— De to tingene som slo meg mest var hvor utrolig rolig ofrene var, selv om de åpenbart hadde oppleved noe ingen mennesker noen gang skal måtte oppleve, sier Walls til avisen og legger til:

— De er rolige og i stand til å hjelpe oss med å ta vare på dem.

- Begge beina blåst av

Avisen skriver at mange av de sårede ble tatt hånd om av medisinsk personell minutter etter eksplosjonene. De ble båret inn i et nærliggende medisintelt som stod ved mållinjen.

Dr. Sushrut Jangi, en indremedisiner ved Beth Israel Deaconess Medical Center, ble rystet av det han opplevde.

— Det var ofre som kom inn med begge beinene blåst av. Jeg har aldri sett noe sånt før, sier han.

Les også

Martin (8) ga faren en klem ved mål. Så gikk bomben av.

Pasienter med alvorlige skader ble stabilisert og sendt til sykehuset.

Beth Israel Deaconess Medical Center tok imot minst 21 av de skadede, syv av dem hadde livstruende skader. Dr. Richard Wolfe, sjef for akuttmottaket, sier til Boston Globe at han aldri har sett noe lignende i løpet av de 14 årene han har jobbet ved sykehuset.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Politiet i Boston ransaket leilighet

  2. Liverapport fra Boston

  3. Søker etter mørkhudet mistenkt

sz2b90fe.jpg Foto: SCANPIX