Nødsignal fra Berserk i Antarktis

En nødpeilesender om bord på den norske seilbåten Berserk er utløst i Sørishavet. Det er dårlig vær i området, og det har ikke lyktes å få kontakt med båten.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Berserk er på seilas i Antarktis, og signalene som ble fanget opp av Hovedredningssentralen Nord-Norge litt før halv seks mandag morgen kom fra Rosshavet.

New Zealand har en permanent base 18 nautiske mil (rundt 33 kilometer) fra der signalet ble sendt. Et skip fra New Zealands marine er i området, men grov sjø og vind på opptil 80 knop har gjort det umulig å ta seg fram til der Berserk er.

Tre av mannskapet på fem skal være om bord, mens de øvrige er i land på det antarktiske kontinentet. Det har ikke lyktes å få kontakt med båten eller de to som er på land.

Hovedredningssentralen følger situasjonen fortløpende og sammen med sine kolleger på New Zealand fortsetter de forsøkene på å få kontakt med Berserk.

Signalet kom fra en sender som utløses automatisk når den havner i sjøen, men disse kan også utløses av andre årsaker. Kapteinen Jarle Andhøy er en erfaren seiler og har også tidligere seilt i polare strøk på begge sider av kloden.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Har lite håp om å finne Berserk

  2. Sterk sikkerhetskritikk mot Berserk

BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN