Tall fra Pentagon viser at de amerikanske kampflyene har gjennomført 1.768 angrep siden 8. august, mens USAs koalisjonspartnere har gjennomført 195 flyangrep.

Tallene viser USAs dominerende rolle i den internasjonale koalisjonen som har tatt mål av seg til å knuse IS, men Pentagon hevder at europeiske og arabiske land vil komme sterkere på banen etter hvert.

Lite villige

USAs arabiske koalisjonspartnere Saudi-Arabia, Qatar, De forente arabiske emirater, Bahrain og Jordan, har vært lite villige til å avsløre detaljer om egen deltakelse i krigen mot IS.

Storbritannia, Frankrike, Belgia, Danmark, Nederland og Østerrike har også stilt kampfly til disposisjon for bruk mot IS i Irak, men har gjennomført få angrep hittil.

Ifølge Pentagon har koalisjonens fly hittil vært på vingene 4.800 ganger over Irak og Syria, og operasjonen nærmer seg dermed NATOs luftkrig mot regimet i Libya da det ble gjennomført 7.000 flytokter i løpet av seks måneder.

Bomber og raketter

Angrepene mot IS i Syria ble først innledet 23. september og bare den første dagen ble det avfyrt 47 Tomahawk-raketter til en kostnad på over 1 million dollar per stykk.

Den samlede prislappen for bombene og rakettene som hittil er brukt er ifølge Pentagon-kilder drøyt 400 millioner kroner.